Masia Freyé Blanc de Caves Vallformosa Parellada i Muscat per a un vi expressiu i emocionant per a la nit de Cap d'Any

Per aquesta darrera nit de l’any us recomanam, gràcies a Vinum Menorca, un vi blanc de la DO Penedès, el Masia Freyé, elaborat per Caves Vallformosa amb un cupatge on destaca la finor de la Parellada i la fruitor del Muscat. Un vi blanc expressiu, emocionant i amb molta fruita blanca i aromàtic. Estam davant un vi únic, singular, seductor i autèntic; totalment mediterrani, que ens anirà de meravella per acompanyar els plats de peix marisc o entrants del sopar de Cap d’Any.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color groc pàl·lid amb reflexes verdosos.

Nas: Intens i afruitat amb fons de cítric on destaca l’aranja i exòtics com el litxi i la maracuià, combinats amb notes florals de gessamí, linalol i flor de vinya.

Boca: Suau i a la vegada fresc en el seu pas pel paladar. Equilibrat amb un final elegant i persistent que enamora.

MARIDATGE

És un vi totalment recomanat per a maridar amb peixos i mariscs, tàrtars de tonyina o de salmó, alvocat amb gambes, salmó fumat o marinat. També acompanyarà entrants com un meló amb pernil ibèric, foie i patés.

És una gran elecció si optam per aquest cupatge de Parellada i Muscat per acompanyar un sopar de cuina japonesa amb assortiment de sushi, sashimi, rolls temporitzats.

Per la seva frescor i encertada acidesa marida amb les els plats que tenen com a ingredient principal les aus i carns blanques, a més dels raviolis d’escamarlà del restaurant Smoix.

Serà també l’acompanyant ideal pels canelons d’alvocat i escamarlà de Mon o la seva terrina de foie amb poma.

També plats de cuina menorquina com un bacallà gratinat amb porros a més ara que estam en festes una sarsuela de peix i marisc o bé unes escopinyes gravades al natural o unes ortigues fregides.

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha estat Maria Jesús Llevadot, subscriptora del Setmanari El Iris , des dels anys en que tenia el recordat bar “El Paradís”. També és seguidora de foodiesonmenorca.com i eliris.cat.

Si voleu saber més o comprar aquest interessant vi del Penedès amb un cupatge extraordinari de Parellada amb Muscat, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.