505 habitatges de protecció oficial estaran en construcció aquest 2020 La Conselleria de Mobilitat i Habitatge destinarà aquest any, 40 milions d'euros per a la construcció d'habitatges de protecció oficial.

L’any 2020 hi haurà en construcció 505 habitatges i altres 71 en licitació d’obres. Se sumaran als 9 habitatges (4 a Sant Lluís i 5 a Palma) que es lliuraran els pròxims mesos . D’aquests 505, 9 ja estan pràcticament acabats, 133 actualment es troben en obres i els altres 372 començaran dins aquest any. El total de 585 (505 en construcció i 71 en licitació d’obres): 396 (15 promocions) s’ubiquen a Mallorca, a Palma 196 (8 promocions) i a la part forana 200 (7 promocions), a Menorca 103 (7 promocions) i 86 (3 promocions) a Eivissa.

Dels 585, 97 seran pisos dotacionals, és a dir habitatges destinats al lloguer de col·lectius específics com joves o gent gran que disposen de certes particularitats que s’ajusten al tipus de col·lectius. Les promocions d’HPO dotacionals són una de 57 HPO ubicada a Palma i una altra promoció de 40 HPO ubicada a Maó ja en construcció.
Els 57 HPO que es construiran a Palma estaran ubicats al C/Cuba del Molinar i aniran destinats a gent gran. Tendran entre 37 m2 i 52 m2 de superfície útil amb espais comunitaris com bugaderia, menjador, local. La promoció de Maó anirà destinada a gent gran i a persones amb discapacitat. El projecte consta de planta soterrani parcial, planta baixa i dues plantes de pis. A la planta baixa s’ubiquen els serveis comuns: una zona de salut, una zona de menjador cuina, bugaderia, contenidors de fems i magatzem general i també una sala d’usos múltiples.

Dels 40 habitatges tos són d’un dormitori (1 d’ells  menys dos habitatges que tendran dos dormitoris (són habitatges adaptats) i tots disposen de un espai unitari de hall-menjador-estar, una cuina espai per la rentadora i un bany. Amb una superfície útil que va des de 40m2 fins a 64m2.

Aquestes noves modalitats d’habitatges públics responen a una demanda social on els nuclis familiars no són homogenis i per tant s’adapten als nous escenaris poblacionals. És un concepte semblant al d’un centre de gent major i al d’una residència d’estudiants on els usuaris disposen del seu habitatge però a l’hora comparteixen espais comuns que faciliten la vida en comunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.