La línia de finançament IDI-ISBA ha generat 9,8 milions d’euros d’inversió en el sector industrial Un total de 103 empreses s’han acollit a l’ajuda, un 9% més que l’any anterior

Un total de 103 empreses industrials de les Illes Balears s’han acollit a la segona convocatòria de la línia de finançament industrial impulsada per l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears) i la Societat Recíproca de Garantia ISBA, SGR, xifra que suposa un 9,3% més que l’any anterior. L’ajut ha permès a les empreses accedir a un préstec per invertir en la millora de la producció industrial. En total, la línia de finançament, a la qual s’han destinat 1,3 milions, ha generat 9,8 milions d’euros d’inversió en el sector industrial balear.

Més de la meitat de les empreses que s’han acollit a l’ajut, ha adquirit maquinària i eines. La resta ha destinat els doblers a l’adequació o millora de les instal·lacions industrials, a la compra d’immobles i vehicles, a la construcció de noves naus, o a la digitalització de l’empresa.

Els ajuts estaven destinats a empreses de les Illes Balears amb una activitat industrial que volguessin dur a terme una millora de processos productius o de producte, i necessitessin finançament per posar-ho en marxa. Aquesta línia de finançament contemplava ajuts per cobrir els interessos del préstec, el cost de l’aval d’ISBA, i els costos d’obertura i d’estudi. La convocatòria és una iniciativa que deriva del Pla estratègic industrial 2018-2025, de l’eix de Suport a nous projectes empresarials, que contempla la creació d’un programa d’avals tècnics i financers per a PIMES tractores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.