Actes 8 Març

El millor de 2019 a Ciutadella

Moltes vegades la primera setmana de l’any ens serveix per a passar balanç del que ha estat l’any que acabam de deixar, i potser per açò avui farem un petit repàs pel que, de manera personal, ha estat el millor gastronòmicament parlant del 2019.

L’arros amb molls a la flama al Rels Restaurant

Pel que fa a restaurants, destacar l’evolució del Rels, a Ciutadella, amb la consolidació d’un estil personal dins el moviment de la nova cuina menorquina i també pels seus arrossos, on Joan Bagur demostra la seva bona mà davant els fogons amb paelles i arrossos dins el tià on destaca el producte local. Potser reconvertir rels en una arrosseria d’autor, la primera a la part de Ponent de Menorca, no en seria una mala idea.

Porcella d’es Pinzell

On també hem vist una cuina que està destacant poc a poc i definint-se com una de les imprescindibles a tastar és la del Pinzell, a la plaça des Pins de Ciutadella.

Vogamari farcit d’Ocean Port

Destacar també la nova proposta de cuina marinera que ha fet Lucas García a Baixamar, amb l’obertura del Ocean Port, on hi va estar ubicat fins enguany el mític Sa Figuera.

Verdinas amb gambes vermelles i cloïsses al Restaurant Es Garbell

També ens ha cridat l’atenció per la seva seva cuina el restaurant “Es Garbell”  a Sa Caleta, del que en xerrarem de manera més extensa per la seva aposta per la cuina menorquina i de mercat.

Entrecote a la brasa de carbó del restaurant Cuore a Cala en Blanes

I si de Sa Caleta anem fins a Cala en Blanes, aquest estiu el que vertaderament ens ha seduït amb les seves carns i peixos al caliu ha estat el Coure, amb Tolo Carrasco dirigint la cuina amb maestria, donant un toc de qualitat a aquesta urbanització que des de fa anys demana intervencions urgents.

La cuina mexicana del Nopales, com aquesta cochinita pibil

En tema de bars i gastrobars ens ha sorprès “Nopales” al carrer de Sant Sebastià cantonada amb la plaça Vella, on Vianey Larraga, del Restaurant Smoix, ens ofereix una cantina mexicana amb unes especialitats que s’han de provar. Des del seu guacamole a totopos o les seves enchiladas, burritos i tacos, com el de pastor, que ens porten a l’altra banda de l’Atlàntic sense mourer-mos del cor de Ciutadella.

Variat de tapes al Bananas

El Bananas segueix sent el temple de les tapes i de les porcelles al forn per encàrrec, com també hi ha que provar les tapes d’autor que ens proposa, juntament amb les de tota la vida, es Molí des Comte.

Les fritures de peix i marisc de Can Rafa a la plaça des Mercat

Altres propostes interessant són els berenars i sucs de la pastisseria El Diamante, les tartes, batuts i rebosteria de la cafeteria Ànima i com no, els serranitos o les fritures de Can Rafa al cor del Mercat de Ciutadella.

Les hamburgueses gourmet s’han posat de moda, i no sols als bars i gastrobars, sinó també al mercat de Ciutadella a la carnisseria de Fel Caules, que ha iniciat una petita revolució amb les seves creacions amb carn de les Granges Caules, que regenta el seu pare, i el producte local.

Pel que fa a les noves hamburgueseries  o llocs recomanats per a fer una bona hamburguesa a Ciutadella, ens decantam per Ca na Riera a la plaça del Mercat, Magí 24, Mostassa a Baixamar, les clàssiques de Ses Voltes Espai Gastronòmic i les de Puspaayu a la plaça des Pins.

Toni Anglada
L’apicultor Toni Anglada ha rebut a 2019 diferents premis i reconeixements per la seva mel de Menorca, Dolçamar

Pel que fa al producte local, la mel “Dolçamar” que elabora l’apicultor Antoni Anglada Comella i que ha estat reconeguda com la millor mel espanyola i una de les millors de món.

Formatjant a Son Piris

A més de la mel, també destacar les tàperes de mel i untis, el formatge de Son Piris, millor formatge artesà elaborat amb crua de vaca en la categoria de semi curats. També hem provat formatges que ens han seduït com els de s’Ullestrar, també els seus cacauets, i el de Son Salom. Tots dos al mercat agrari dels dimecres i dissabtes a Ciutadella. Els pans elaborats amb blat de xeixa de la Marcona, també als mercats agraris, o els botifarrons blancs de la carnisseria de Can Lepanto, al Mercat de Ciutadella, que són tot un clàssic.

Rartjada al forn de Mr. Jaume

Tancam aquest primer article de 2020 amb la jubilació de Jaume Mesquida Piris i amb ell el canvi de direcció de cara a la propera temporada de Mr. Jaume a Cala en Bosch i amb els futurs canvis en les concesions de les coves municipals de Baixamar, que afectaran a 4 restaurants que renovaran o no o es presentaran o no a la nova subhasta municipal.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.