Mae de la Concha: “El 7 de gener ha estat un dia històric i d’alegria per a molta gent”

La secretària de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha, ha destacat que aquest 7 de gener “és un dia històric i d’alegria per molta gent” després que tirés endavant en segona votació la candidatura a president del Govern i per tant, la formació per primera vegada d’un govern de coalició progressista al nostre país.

De la Concha, ha volgut agrair “a tota la gent que no ha deixat de creure mai que això era possible i que ha lluitat perquè això fos realitat”. “Hem de recordar que és el primer govern de coalició des de la tornada de la democràcia i és un moment històric per a un nou cicle polític“, ha afegit.

Així mateix, la secretària general ha indicat que “la nova política necessita consensos, col·laboració, obertura de mires, generositat i pensar sempre en el bé comú”. “Celebrem que al Govern central hi hagi un model que ja tenim a diverses CCAA com és el cas de Balears on estem governant des del diàleg, des del respecte i l’acord i pensant sempre en el que és millor per al conjunt de la ciutadania”, ha dit.

La secretària general de la formació ha explicat que “per al Govern balear és una bona notícia tenir a Madrid un govern que és tan proper. Això es transformarà en millores reals per a la gent que vivim en aquestes Illes, com per exemple, la transició energètica, la lluita contra les cases d’apostes, la regulació dels preus dels lloguers, la PAC insular, un nou sistema de finançament autonòmic, la part fiscal del REB, les inversions estatals en depuradores, obres hidràuliques, la inversió estatal en trens, metro o tramvia, i totes altres temes que ara formen part del programa conjunt d’Unidas Podemos i el PSOE”.

Volem que aquest govern sigui estable i durador i que s’aprovin els Pressupostos Generals de l’Estat tan necessaris per a les Illes, ja que tenim molts temes pendents que no poden esperar, com és el cas del REB o el model de finançament econòmica, la compensació insular per al primer sector, però també molts altres”, ha afegit De la Concha al mateix temps que ha dit que “des de Podemos Illes Balears volem agrair a tots els grups parlamentaris que han tingut la generositat i també el sentit d’Estat suficient per a permetre aquesta investidura”.

De la Concha, en declaracions als mitjans ha incidit que “estem molt emocionats. Veient tanta gent que ha esperat aquest moment quasi sense creure-ho. És absolutament històric. No teníem cap govern de coalició des de la tornada de la democràcia”.

“És un dia de molta alegria, en el cas de Balears especialment ja que tenim un govern semblant i ara tindrem un interlocutor molt proper, molt accessible i per fi podrem posar sobre la taula totes aquelles que des de fa tant de temps reclamem des de Balears com un nou sistema de finançament, la transició ecològica, la regulació dels preus dels lloguers o el món de la infància i el programa per a nins i nines de 0-3″.

La secretària general també ha tingut paraules per a la seva excompanya i diputada d’En Comú Podem, Aina Vidal, de la que ha dit que “és una dona extraordinària i que està patint moments difícils”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.