Maria Casanovas Brut Nature Gran Reserva 2015 Aromàtic i potent amb notes de poma cuita, herbes fresques i records de confiteria, brioix, anisats i vins fins

Gràcies a Vinum Menorca començam l’any amb un dels millors caves a nivell internacional, i ho feim amb el Maria Casanovas Brut Nature Gran Reserva 2015. Estam davant un cava elaborat amb un cupatge de Chardonnay (42%), Pinot Noir (38%) i la resta amb els tradicionals Macabeu, Xarel·lo i Parellada,  a un petit celler familiar amb els millors vins de base per a vinificar un cava de gama alta amb 30 mesos de criança en rima.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color palla daurat amb rosari de bimbolla fina que forma corona persistent en el centre de la copa.

Nas: Aromàtic i potent amb notes de poma cuita, herbes fresques i records de confiteria, brioix, anisats i vins fins torrats. En retronasal, records elegants per la seva criança de dos anys i mig.

Boca:  Saborós, estructurat, fresc i complex. Troba gust a codonyat, cabell d’àngel, fruita confitada… Cremós i amb llarg final.

MARIDATGE

Estam davant un cava que no sols ens seduirà, sinó que ens enamorarà des del primer glop en copa. Elegant, explosiu, ben estructurat a més de molt gastronòmic que ens acompanyarà des dels aperitius als postres.

Marida amb un sopar informal per a la nit de Reis a base d’aperitius selectes on no hi mancaran el pernil o el llom ibèric, taules de formatges de Menorca o de formatges francesos. Carns i fiambres fets a casa o encomanats a forns i carnisseries de qualitat.

Ideal per acompanyar unes vieires gratinades, unes escopinyes al forn o al natural, un carpaccio de gambes vermelles, unes torrades de foie amb reducció de Pedro Ximénes, un paté de campagne, cloïsses a la marinera, salmó fumat, tàrtar de tonyina amb alvocat, musclos al forn, a la marinera o al vapor amb una salsa maonesa feta a casa.

Maridarà a la perfecció amb la cuina tradicional del dia de Reis o de Sant Antoni acompanyat els rostits com una porcella al forn amb patató, una cuixa de bé amb sobrassada, xulla i olives, espatlles de cabrit al forn a la menorquina, costelletes d’anyell de llet a la brasa o si voleu una faraona farcida de barret de Sant Antoni o un pollastre al forn ple de pilotes o unes guàtleres plenes de pastarral.

Ens encantarà amb un arròs caldós amb llomàntol, arròs amb llagosta dins el tià de terra o una llagosta amb pebres, calderes de rap i escamarlans o de marisc, a més dels arrossos on les gambes, la sípia i els musclos en siguin els protagonistes.

Reservar també un bòtil per als postres, perquè és l’acompanyament ideal de tortades d’ametlla menorquines, amargos, cuscussó, turrons fluixos i forts, a més de tota la rebosteria i llaminadures nadalenques que ens han sobrat de les festes.

Si voleu saber més d’aquest gran cava, que de segur us encantarà, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *