Les coves de Baixamar

El futur de les coves de Baixamar que hi ha davall l’Ajuntament de Ciutadella i que són municipals, difícilment tornaran a ser ocupades per restaurants pel fet que l’actual equip de govern no ha donat mostres de ser-ne massa partidari d’aquest ús, que donava feina a gairebé un centenar de treballadors de les dues empreses que les van gestionar fins l’any passat una, el restaurant Es Forat, i fins 2018 el Grup Recibaria amb tres restaurants que l’estiu passat van decidir no obrir per a no fer front a les noves despeses quan aquesta concessió estava en l’aire.

Aquestes coves dels dels anys 70 han acollit diferents negocis del sector de la restauració i d’oci. Recordar només: Es matadero, Aladino, Frankfurt des Port, Alí Babà, City Limits, Restaurant d’Es Port i recentment Es Port, Arrosseria d’Es Port, Es Forat…

Era per tant un ús assumit i que no sols donava vida a Baixamar, sinó que també llocs de feina a l’economia local. De fet enguany s’ha notat i molt el tancament d’aquests restaurants per la manca de taules al port, que s’ha vist agreujat amb una temporada que va començar massa tard per mor de les obres on els perjudicats van ser els treballadors que no van tenir el període laboral que els hi permet cobrar de l’atur o un subsidi.

Segons ha pogut saber El Iris, una de les opcions que estan damunt la taula és la del traslladar-hi l’actual mercat de Capllonch, les parederes de la popular “Costa dels Hippies” i que ocupin l’espai de les coves i també de les aceres on hi havia les terrasses. De moment l’Ajuntament ni ho assegura ni ho desmenteix, però sí que es veu clara la voluntat de que allà baix, de moment, no hi hagi més restaurants als espais que són de propietat municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *