Salut anima a vacunar-se de la grip les persones dels grups de risc que encara no ho hagin fet La campanya acaba el proper dimecres, 15 de gener. Estan cridats a vacunar-se els majors de 65 anys, les dones embarassades i el personal sanitari

A falta de pocs dies per acabar la campanya de vacunació de la grip, la Direcció General de Salut Pública i Participació fa una crida a vacunar-se a totes les persones integrants dels grups de risc que encara no ho hagin fet. Són, concretament, les persones a partir de 65 anys, persones amb malalties cròniques, dones embarassades, cuidadors de gent gran, malalts i infants inclosos als grups de risc, personal sanitari i personal que ofereix serveis de resposta ràpida a la comunitat, com ara bombers o policia.

Per fer-ho possible, el Govern ha adquirit un total de 158.100 dosis i ha allargat la campanya des del 5 de novembre passat fins al proper 15 de gener, per tal que el màxim de persones es puguin immunitzar. A la compra inicial de 144.100 dosis es va sumar una segona extra de 14.000 per poder donar resposta a tota la demanda.

Cal recordar que l’objectiu de la campanya de vacunació és millorar la cobertura de tots els col·lectius de risc ja que, especialment en la gent gran o amb malalties cròniques, la grip pot descompensar les seves patologies, causar-los un ingrés hospitalari o fins i tot pot derivar en complicacions molt greus i causar la mort.

Un altre col·lectiu de gran interès és el format pels professionals de la salut. El personal mèdic i d’infermeria que es vacuna i recomana la vacunació, alhora que contribueix a millorar les cobertures, es protegeixen ells mateixos i els pacients d’una malaltia que en alguns casos pot ser mortal. No cal oblidar que la vacunació és una acció pel bé comú.

Salut vol transmetre que la vacunació, a més d’un acte individual per a la protecció pròpia, és molt important per evitar contagiar persones que poden tenir complicacions greus amb la grip o aquelles que no es poden vacunar (com els infants menors de 6 mesos).

Les persones interessades a vacunar-se poden demanar cita prèvia al Servei de Salut telefonant al 971 43 70 79.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *