El Consell obre la cinquena edició del cicle “Som Talaiòtics?” per donar a conèixer la Menorca Talaiòtica El programa d’excursions, organitzat de manera conjunta amb el GOB, té com a objectiu continuar amb la difusió de la candidatura entre la població de l'illa

El Servei de Patrimoni del Consell Insular de Menorca dona un nou impuls al programa d’excursions “Som Talaiòtics?” amb l’objectiu de continuar amb la difusió de la candidatura de la Menorca Talaiòtica entre la població de l’illa. La cinquena edició del cicle, organitzat de manera conjunta entre el Departament de Cultura i el GOB, comença aquest diumenge 19 de gener amb una primera excursió a la Cova des Coloms, a Es Migjorn Gran. Durant la visita, que s’emmarca en el programa d’activitats de la Diada del Poble de Menorca, la conservadora i restauradora Carol Moreno explicarà als assistents les feines de restauració duites a terme per eliminar les pintades que afectaven les parets d’una de les coves més grans de l’illa.

L’itinerari previst és d’una gran bellesa paisatgística. No cal inscripció prèvia. El punt de trobada és a les 9.30 h a la plaça de l’Església des Migjorn Gran. En acabar la caminada s’oferirà un tast de productes de l’illa. A més, s’habilitarà un servei d’autobús per tornar al punt de partida.

El programa pretén que els participants no només coneguin en profunditat els jaciments, sinó també el paisatge en el qual s’insereixen aquests. Actualment el Consell Insular de Menorca treballa en la millora de l’expedient de la candidatura en els aspectes plantejats per la UNESCO. Una d’aquestes millores és precisament l’anàlisi de la relació entre el paisatge i els monuments talaiòtics.

Podeu consultar el programa complet de visites en el fulletó adjunt. En alguns casos les places són limitades i cal apuntar-se amb uns dies d’antelació, a www.gobmenorca.com/inscripcio-excursio o al telèfon 971 35 07 62. 

Pel que fa a les excursions que disposen de servei d’autobús per a tornar al punt de partida, aquestes tenen un cost d’entre 3 i 5 euros per persona i s’ha de pagar en el mateix moment d’agafar-lo.

Totes les excursions tindran lloc en diumenge. La propera cita serà dia 2 de febrer amb una visita a ses Roques Llises i na Comerma de sa Garita, a Alaior, amb el guiatge a càrrec de l’arqueòleg Ismael Moll. El final de la visita tindrà lloc al jaciment de Torre d’en Galmés, on l’equip d’arqueòlegs de Menorca Heritage Recovery faran una explicació de les feines d’excavació que estan duent a terme al jaciment.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.