PIME denuncia la falta de suport del Govern Balear a el sector industrial La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca reclama davant el Vicepresident del Govern Balear i conseller de Sectors Productius major suport a el sector industrial de Menorca.

La reclamació es centra en la manca de recursos que ha destinat el Govern Balear a configurar les ajudes a la modernització i inversions productives de el sector industrial a 2019. Aquests ajuts han suposat una partida pressupostària de 1.500.000 euros en 2019 quan al 2018 va ser de 4.500.000 euros, després d’una ampliació pressupostària per l’evidència d’insuficiència per cobrir les sol·licituds empresarials per inversions.

A més la convocatòria va reduir a la meitat l’import màxim d’ajuda a cada empresa que realitzés inversions en 2019.

PIME Menorca ja havia reclamat al Conseller d’Indústria del Govern Balear la necessitat d’augmentar les ajudes a aquest col·lectiu atenent les inversions conegudes de les empreses de Menorca i a la manca de recursos inicials en 2019, que van haver d’augmentar i tot i així no van cobrir fins i tot la demanda empresarial.

La convocatòria d’ajudes va esgotar els recursos previstos quatre dies després de la seva publicació al BOIB, que va ocórrer al juny i les empreses menorquines estan rebent les propostes de denegació d’ajuda per esgotament de fons.

Tot  hi haver sol·licitat un major suport a l’activitat industrial menorquina, aquesta necessitat no ha estat tinguda en compte pel Govern autonòmic quedant sense ajuda econòmica les inversions de més de 20 empreses industrials menorquines.

PIME Menorca lamenta la falta de suport del Govern Balear al sector industrial de Menorca, el més consolidat, més productiu i amb més projecció que a la resta de les illes, que manté la diversificació de l’economia de Menorca i que s’ha vist castigat al no poder comptar amb les ajudes que deriven de el Pla d’Indústria de Balears, en el qual el sector industrial de Menorca va participar activament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *