El documental Margalida cerca finançament La productora Novembre Films inicia una campanya de micromecenatge per fer front a la postproducció i acabar la pel·lícula

La productora Novembre Films presenta Margalida, un documental sobre l’eterna amant de Salvador Puig Antich i la protagonista de la coneguda cançó de Joan Isaac, A Margalida. Després d’un any rodant, l’equip format per Constança Amengual, Francesca Mas i Joan Lluís Oliver inicia ara una campanya de micromecenatge per poder fer front a la postproducció i veure el documental acabat.

La campanya està sent tot un èxit. Durant els primers 20 dies hi han participat més de 130 persones i ja s’ha assolit la xifra mínima de 6.000 euros. L’equip està molt content i agraït a tots els cofinançadors. És el seu primer projecte professional i fins ara els havia resultat molt complicat trobar finançament. L’objectiu és arribar als 10.000 euros idestinar aquests doblers al muntatge, la correcció del so i el color, la composició musical i els drets d’imatge, entre altres despeses.

Una història d’amor inacabada

Margalida neix a partir del misteri d’una cançó, A Margalida, que va ser clau en la lluita antifranquista dels anys 70 a Espanya. Parla d’una dona desapareguda que a vint anys va veure com la vida se li trencava en ser assassinat l’home amb qui tot just havia començat una història d’amor: Salvador Puig Antich. El jove anarquista va ser el darrer condemnat a mort per garrot durant la dictadura de Franco. Ell tenia 24 anys i ella 21.

Després d’aquest fet traumàtic, la protagonista va abandonar l’entorn del seu amant. Ara, però, Margalida ja no està perduda: és a Mallorca i té 66 anys. Amb l’aparició d’uns joves cineastes que s’interessen per la seva història, està preparada per parlar i fer front als fantasmes del passat 45 anys després. El leitmotiv del documental és un viatge físic i emocional de la protagonista a Barcelona a un homenatge a Salvador. L’amor dels dos joves va quedar suspès en el temps i aquest viatge es concep com un retorn a una època passada, una espècie de catarsi per “tancar el cercle” i tornar al present, a Mallorca.

Aquest és el primer documental de Constança Amengual, Francesca Mas (directores) i Joan Lluís Oliver (director de fotografia). Tots tres estan formats en l’àmbit de l’audiovisual i el cinema i tenen experiència en vídeo, televisió, premsa i comunicació. Els joves cineastes consideren que aquest és un documental necessari avui dia per les ferides obertes del franquisme i per parlar d’històries personals més que dels grans herois. Sobretot, però, creuen que Margalida emociona perquè explica per damunt de tot una història d’amor i de supervivència.

El documental té certa voluntat artística i per això han prescindit del clàssic format d’entrevistes i s’han limitat a seguir l’evolució de la protagonista, convertint-se en els seus companys de viatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.