Torna Arrels, la fira de producte local i cuina de Menorca La Fira Arrels celebrarà la seva quarta edició els dies 4 i 5 d'abril fent valdre l'elecció de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia 2022

La Fira Arrels comença una nova edició que se celebrarà els dies 4 i 5 d’abril. Les dates s’han fet oficials aquest dimarts al Congrés Internacional de Gastronomia Madrid Fusión, on Menorca assisteix amb l’objectiu de promocionar l’illa com a destinació gastronòmica sostenible. Serà per tant el primer cap de setmana d’abril quan el recinte firal de Maó es converteixi, per quart any consecutiu, en l’àgora del producte local i la cuina menorquina. Aquesta vegada fent gala de l’elecció de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia 2022, guardó concedit el passat mes de desembre per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) i que situarà a l’illa en el focus internacional de la gastronomia durant l’any 2022. El Conseller Miquel Company ha destacat des de Madrid Fusión l’interès real que desperta el producte Made in Menorca després de comprovar in situ la gran afluència que s’està produïnt a l’estand menorquí, on s’ha referit a la Fira Arrels com la plataforma de projecció local dels productes fets aquí. De fet, la Ministra de Turisme, Reyes Maroto s’ha aturat a l’estand menorquí on ha rebut les explicacions del Conseller Company.

La quarta edició d’Arrels serà el primer dels esdeveniments gastronòmics i de producte que s’impulsi després del nomenament de l’illa com a Regió Europea de la Gastronomia 2022. Aquesta declaració serà un al·licient més en aquesta quarta edició on la fira segueixi impulsant l’estatus de l’illa com a destinació turística gastronòmica gràcies a la qualitat de la seva cuina, el seu producte i la seva tradició.

Ho farà repetint el format que va suposar l’èxit pel que fa a la participació en les edicions passades. Dos dies plens d’activitats que concentraran una mostra del millor de la cuina i producció artesanal de l’illa. Conferències, showcookings, tallers de degustació i cuina, i estands de producte local en un espai de convergència en què productors i cuiners de l’illa tornaran a presentar al públic visitant el seu treball conjunt.

A més, la fira mantindrà l’objectiu que va impulsar el seu naixement, i treballarà de nou per brindar al sector un espai que, a més de posar en valor el producte menorquí i la tradició gastronòmica que el manté viu, permeti seguir establint sinergies entre productors i cuiners i suposi una oportunitat per a la dinamització econòmica del sector, el desenvolupament sostenible de l’illa i la seva projecció exterior com a destinació gastronòmica.

Com cada any, els visitants podran comprar directament als productors aquells productes que hagin degustat, així com conèixer de primera mà el procés que hi ha darrere de la seva elaboració. Repetiran activitats com l’Aula de Cuina, per on passaran prestigiosos cuiners locals i forans que elaboraran receptes en directe; l’Aula de Tast, un espai d’aprenentatge on tindran lloc degustacions, xerrades i maridatges de productes de la fira; o els tallers de l’Aula Infantil, on els més petits també podran aprendre a elaborar receptes de cuina.

Com sempre, Arrels intentarà batre les xifres d’edicions anteriors. Amb una afluència de 4.500 visitants, la fira va vendre l’any passat més de 25.000 tiquets de degustació, un 20% més que l’anterior edició, i va comptar amb un augment en el nombre d’expositors fins a un total de 43 estands.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.