La presidenta Armengol i el president Sánchez, a la zona afectada pel temporal de Cala Rajada El Govern de les Illes Balears demana al president Sánchez que els municipis afectats (Portocolom, Portocristo, s’Illot, Cala Rajada, Son Servera i Sant Llorenç i el Port de Sant Miquel (Eivissa)) es declarin zones afectades greument per emergència de protecció civil

El Govern de les Illes Balears demana al president Sánchez que aquests municipis ( Portocolom, Portocristo, s’Illot, Cala Rajada –on han coincidit amb el president espanyol, Pedro Sánchez-, Son Servera i Sant Llorenç, acompanyades dels batles i regidors de les localitats. Per part seva, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, s’ha dirigit al Port de Sant Miquel (Eivissa). es declarin zones afectades greument per emergència de protecció civil

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, han visitat les localitats afectades pel temporal dels darrers dies. D’aquesta manera, s’han desplaçat fins a Portocolom, Portocristo, s’Illot, Cala Rajada –on han coincidit amb el president espanyol, Pedro Sánchez-, Son Servera i Sant Llorenç, acompanyades dels batles i regidors de les localitats. Per part seva, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, s’ha dirigit al Port de Sant Miquel (Eivissa).

El Govern balear ha demanat al president espanyol, Pedro  Sánchez, la declaració de zones greument afectades d’aquestes localitats perquè tant els ajuntaments com els particulars que ho necessitin es puguin beneficiar dels ajuts per reparar els danys ocasionats pel temporal dels darrers dies. En aquest sentit, Sánchez s’ha compromès a atendre la petició i a activar tots els mecanismes de coordinació amb el Govern balear i els consells insulars i ajuntaments afectats per respondre amb urgència. Cal recordar que la borrasca ‘Glòria’ ja ha deixat 435 incidents a les Illes: 352 a Mallorca, 52 a Eivissa, 20 a Menorca i 11 a Formentera.

La presidenta Armengol ha expressat la preocupació del Govern per les afectacions que han tengut lloc i ha assegurat, també, que se segueix “amb especial atenció” la recerca de les tres persones desaparegudes, dues a Eivissa (Sant Joan de Labritja, zona Portinatx) i una a Mallorca (Torrent de na Mora, Fornalutx). En aquesta direcció, ha volgut agrair la implicació dels cossos de seguretat, emergència, municipals, de la Guàrdia Civil i a tots els voluntaris “que s’han bolcat per ajudar i arreglar la situació al més aviat possible”. En la gestió de les tasques de coordinació dels cossos de seguretat s’han mobilitzat 138 efectius d’emergències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *