“Dolores Boettcher. Traç i color en llibertat” al Roser L'exposició es podrà veure del 18 de gener al 12 d'abril

Des del passat dissabte es pot admirar a la Sala Municipal El Roser, de Ciutadella, l’exposició “Dolores Boettcher. Traç i color en llibertat, que recull una important mostra de la pintura d’aquesta artista resident a Menorca.

Nascuda Nova York, U.S.A., el 1935, on es llicencia en Belles Arts, Dolores Boettcher, arriba a Menorca a principis dels anys setanta. Des de llavors la seva activitat artística s’ha dividit entre la personal, com a dibuixant i pintora, i la professional, com a professora.

L’any 1972 inicia la seva activitat docent a l’illa i esdevé en un referent en l’educació artística dels darrers quaranta anys, despertant multitud de vocacions artístiques. Les seves classes al col·legi Sant Josep, l’Institut Joan Ramis, l’escola Municipal de pintura de l’ajuntament de Maó i les de l’Ateneu de Maó són encara avui recordades pels seus alumnes. Durant anys, a l’Ateneu, organitzà sessions de dibuix al natural que atragueren molts pintors i pintores reconeguts avui arreu. L’exposició vol retre homenatge al seu vessant educatiu recollint textos, imatges i obres dels seus alumnes.

Com a dibuixant Dolores Boettcher està excepcionalment dotada, les seves línies són fluides, dinàmiques i lliures, el seu traç expressiu, unes vegades dolç, d’altres energètic. Aquesta expressivitat és enriquida sovint amb aquarel·les, pastels, ceres o collage fent que les figures, sovint nus femenins, prenguin vida, es facin presents. Trenta-un dibuixos en donen fe.

Com a aquarel·lista l’autora destaca d’igual manera, donant als seus paisatges i natures mortes d’una vibració lumínica que fa dels colors vida. En la pintura a l’oli, tant en els retrats de figures com en les natures mortes, els objectes adquireixen una dimensió plàstica i matèrica. Trenta-nou obres formen aquesta secció.

El dibuix i la pintura de Dolores Boettcher desprenen llibertat, la mateixa que ha donat als seus alumnes per a trobar el seu propi camí en l’expressió artística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.