El Govern i Defensa es coordinen per a l’extinció d’incendis forestals en zones militars El protocol preveu l’actuació en set propietats de l’Exèrcit de Terra

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el general en cap de la subinspecció de l’Exèrcit Pirinenc, Jesús Llorente Vicente, han signat aquest divendres un protocol d’actuació per a l’extinció d’incendis forestals dins les propietats de l’Exèrcit de Terra a les Balears.

Amb aquest acord, doncs, queda establert un procediment que permet la coordinació i actuació dels equips d’extinció amb els responsables militars de les instal·lacions. Si es declaràs un incendi forestal en alguna de les zones de responsabilitat del Ministeri de Defensa, s’activaria el Pla especial d’emergències davant el risc d’incendis forestals de les Illes Balears (INFOBAL).

Així, tal com estableix l’INFOBAL, el responsable de la direcció tècnica de l’extinció de l’incendi (DTEX) serà de la Conselleria i treballarà d’acord amb el que s’estableix al Pla. El responsable militar s’incorporarà a l’equip d’extinció per assessorar en tot allò relacionat amb la instal·lació, sobretot pel que fa a les mesures que s’han d’adoptar per protegir les persones, el medi ambient i els béns.

En total, són set les instal·lacions del Ministeri de Defensa que es troben en zona de risc d’incendi forestal: cinc a Mallorca (l’aquarterament i camp de maniobres i tir Jaume II, l’antic polvorí de Porreres i els camps de maniobres i tir de Rafalbeig/Banc d’Eivissa, Cap des Pinar i Santa Magdalena) i dos a Menorca (els camps de maniobres i tir de Sant Isidre i es Freus). Cada any, abans que comenci l’època d’alt risc d’incendis forestals, es revisaran i s’actualitzaran les instal·lacions i zones que es preveuen al protocol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.