Les direccions autonòmica i estatal treballen per incloure el REB dins el full de ruta del Govern Esperança Sans ha indicat que les dues direccions de Podemos estan intercanviant idees per tal d’aconseguir que el REB arribi quan abans millor

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unidas Podemos, Esperança Sans, ha assegurat aquest dijous després de la Junta de Portaveus que els equips i les direccions de Podemos Illes Balears i Podemos a nivell estatal “ja estan treballant de forma coordinada per tal de poder dur el REB quan abans millor”.

Sans, a més, ha recordat que la secretària general de Podemos, Mae de la Concha, va enviar ahir un document al vicepresident del Govern i secretari General de Podemos, Pablo Iglesias, on li explicava les necessitats que tenen les nostres Illes, “que com bé sabeu son la necessitat de la part fiscal del REB, una millora del finançament de les nostres Illes i la regulació dels preus dels lloguers”.

D’altra banda, la diputada ha explicat que “el Govern estatal amb Unidas Podemos ja millora la vida de la gent “ després de que l’Executiu de coalició progressista amb Unides Podem dins, hagi pujat el Salari Mínim Interprofessional a 950 euros, actualitzat les pensions, pujat el salari a funcionaris i declarat l’emergència climàtica. “Amb aquest nou Govern estatal “ha arribat l’època del Diàleg social”, ha afegit.

A més, la diputada ha valorat que la pujada del SMI com “el primer gran acord social de la legislatura”. És un gran orgull per a Unidas Podemos a Balears que aquesta mesura es dugui a terme, ja que ajudarà a millorar una mica la situació de precarietat que viuen les treballadores i treballadors de les Illes, principalment aquelles que viuen del sector turístic.

MÉS RECURSOS I LLEI INTEGRAL DE LA INFÀNCIA

Quant als temes tractats a la junta de portaveus, Sans ha explicat amb relació a la compareixença de la consellera d’Afers Socials, la senyora Santiago, relatiu al “Cas Corea”  ha estat aprovada per unanimitat i que “és un tema greu i important i que cal donar resposta a totes les qüestions que s’estan plantejant”. Unidas Podemos considerem que totes les explicacions són bones i necessàries, però també pensam que s’ha de posar per davant la part humana. Sans, a més, ha indicat que la formació votarem a favor de la compareixença del Director de l’IMAS, Javier de Juan, ja que “hi ha d’haver transparència en aquests casos”.

Finalment, Sans ha assegurat que “les formacions polítiques també instem a la col·laboració amb totes les institucions”. Podemos Illes Baleas recordem que el vicepresident del Govern, Pablo Iglesias, va anunciar ahir que impulsarà una llei integral de la infància i de l’adolescència, una prioritat del nostre vicepresident que segur que donarà llum a situacions com la que tenim aquí.

L’ULTRADRETA A LES ESCOLES

Amb relació a les insistències del partit d’ultradreta de visitar les escoles, la portaveu adjunta ha apuntat que “han amenaçat d’anar als tribunals per demanar responsabilitats”. “Des d’Unidas Podemos considerem que aquesta petició no és innocent i va de les mans d’altres peticions com el pin parental, les llistes negres que estan sol·licitant de persones que es dediquen a uns temes que avui en dia son progressistes i fan que la societat sigui més justa. Nosaltres (per Unidas Podemos) rebutjem plenament que es vagin a fiscalitzar les escoles que son una entitat essencial i què cal mantenir i protegir des de tots els sectors possibles”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.