Menorca està de moda

L’illa de Menorca està recollint darrerament els esforços fets com a Reserva de Biosfera i ser una destinació sostenible. Ara per ara les principals revistes de viatges i portals digitals de destinacions estan recomanant la nostra illa com una de les visites obligades de cara a 2020.

A més a més es suma la declaració de l’illa com a Regió Europea de la Gastronomia, que pot ajudar a desestacionalitzar, però també a fer una aposta més ferma cap a una illa ecològicament, industrialment i turísticament sostenible. Així ho ha de ser, també, la seva gastronomia que té una recepta ben senzilla per a fer-ho possible i que no és altra que apostar pels productes poc viatjats, el que avui es coneix com a producte local o de quilòmetre zero. Açò és cuinar amb el producte de temporada, i per tant donar suport als productors locals que han de ser peces clau en aquesta gastronomia sostenible que demana la regió europea a Menorca.

2020 ha de ser l’any en que hem de fer grans passes per a la no dependència dels monocultius. Del monocultiu turístic i estacional del touroperador, i del monocultiu agrícola de la ramaderia productora de llet per a les grans multinacionals.

Turisme i sector primari han d’anar de la mà. Hi ha que crear noves sinergies, lligams i acords de col·laboració entre sectors perquè entre tots els que movem l’engranatge econòmic de l’illa puguem avançar cap a una economia diversificada, de lliure mercat i amb noves perspectives de creixement i d’allargar la temporada els mesos d’hivern.

Les receptes les tenim, les eines també, ara només fa falta posar-mos tots junts a fer feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *