El Govern tanca 2019 amb la instal·lació de més de 300 punts de recàrrega de vehicles elèctrics

La Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic va subvencionar durant 2019 instal·lacions de recàrrega de vehicles elèctrics per valor de 9,2 milions d’euros. Això va permetre la posada en marxa de 282 instal·lacions, de les quals algunes són dobles i ha suposat superar els 300 nous punts de recàrrega en un any.

Concretament, s’han adjudicat lots per a 58 instal·lacions per valor de 1,5 milions d’euros; 56 instal·lacions a través del Pla MOVES per valor de mig milió d’euros; 50 instal·lacions a administracions públiques per valor de 3,5 milions d’euros; 73 instal·lacions ràpides i semiràpides per valor de 3,4 milions d’euros, i 45 instal·lacions a empreses per valor de 0,3 milions d’euros.

Per a l’any 2020 la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius seguirà impulsant nous programes d’ajuts per tal de fomentar la mobilitat elèctrica a les Illes Balears. De fet, es preveu arribar a incrementar en més de 500 els nous punts de recàrrega.

La proliferació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics arreu de la geografia balear permetrà donar un servei de qualitat i fomentar la mobilitat elèctrica a les Illes, tal i com es recull a la Llei de canvi climàtic aprovada a principis de 2019. A més, d’aquesta manera es segueix fent feina per cumplir un dels punts dels Acords de Bellver per tal d’arribar als 1.000 punts de recàrrega a 2025.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.