El Consell Insular de Menorca ha posat en marxa la quarta temporada d’Integrasport

Integrasport és un programa que té com a principal objectiu la promoció de valors educatius i socials en l’esport. Va dirigit a clubs esportius en edat escolar amb incidència directa en categoria aleví, infantil i cadet. 

Aquest programa acull aquesta temporada a 34 clubs adherits de 15 disciplines esportives diferents que tenen com a públic objectiu  un potencial de 150 entrenadors, 1800 esportistes i 1800 famílies de fillets i filletes que estan fent esport en edat escolar.

És un programa que incideix en canviar  el Paradigma de l’Esport Tradicional on la competició és l’eix central que condiciona en molts casos l’estat emocional de l’esportista ja que la resta d’agents relacionats sobretot famílies i entrenadors tenen com a referència la competició i no el benestar de l’esportista.

El nou Paradigma d’Integrasport situa l’esportista en l’eix central i tot el que es relaciona amb l’esportista (competició, entrenador, entorn familiar) se centra en aconseguir el benestar emocional de les filletes i fillets que practiquen esport en edat escolar.

Una proposta de treball transversal, d’educació en valors liderat per un grup de treball multidisciplinari que s’uneix als tècnics esportius dels clubs formats per aquest equip de 8 titulats universitaris de l’àmbit de l’educació física, la nutrició, la psicologia, Teràpia emocional i Coaching.

Un equip que permet completar la bona tasca dels clubs esportius  completant la formació amb aspectes relacionats amb la comunitat local (equip – club) i global (esport – municipi – illa): empatia envers els altres, respecte del joc net, societat més justa i tolerant, societat més igualitària en gènere, societat més saludable i sostenible.

Entre els continguts, destaquen les novetats d’aquesta edició, els tallers d’hàbits alimentaris en els que esportistes i famílies coneixen de primera mà les principals característiques que ha de tenir l’alimentació d’un esportista. Per altra banda, els tallers d’igualtat de gènere, en el que es treballa per sensibilitzar sobre la necessitat d’emprar un bon llenguatge i comportament no sexista en l’esport.

Des del departament d’Educació, Joventut i Esports es valora molt positivament aquest programa que engloba totes les accions que promouen el treball en valors educatius i que es dur a terme amb la col·laboració de la Direcció General d’esports del Govern de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *