Esquerra Republicana lluitarà per aconseguir tarifes màximes en els vols de Menorca amb Barcelona i València, a petició de Més per Menorca El partit republicà es compromet  posar tota la seva influència a Madrid a favor de la millora de la connectivitat de Menorca

Els diputats de Més per Menorca Josep Castells i Patrícia Font s’han reunit aquest dimarts al Congrés amb Marta Rosique i Bernat Picornell, diputada i senador, respectivament, d’Esquerra Republicana.

Els menorquinistes han traslladat als parlamentaris a Madrid l’agenda de reivindicacions de Més per Menorca que depenen del Govern central. La reunió s’ha centrat bàsicament en els temes de connectivitat, tant aèria com marítima.

Durant la passada legislatura el senador Bernat Picornell ja va presentar diverses iniciatives en matèria de connectivitat i sobre altres temes, a petició de Més per Menorca. Cal recordar que la primera vegada que el Senat va aprovar el descompte de 75% i l’estudi de l’OSP de Menorca-Barcelona va ser arran d’una proposta de Picornell que després va rebre el suport de la major part de grups de la cambra territorial.

A la reunió d’aquest dimarts, els parlamentaris de Més per Menorca i Esquerra Republicana han acordat fer èmfasi en la connectivitat aèria entre Menorca i els aeroports de Barcelona i València. Així, Rosique i Picornell s’han compromès a fer valdre el pes decisiu d’Esquerra al Congrés per forçar el Govern a avançar en l’establiment d’Obligacions de Servei Públic (OSP) entre aquests aeroports. Les OSP són la figura jurídica que permet l’establiment de tarifes màximes entre aeroports. Actualment, hi ha establertes OSP en els vols entre illes i entre Menorca i Madrid, en els mesos de la temporada baixa.

El compromís d’Esquerra de treballar per la connectivitat de Menorca es traduirà en diverses iniciatives. La més immmediata serà el plantejament davant del Ministeri de Foment de la reivindicació de les tarifes màximes amb Barcelona i València, amb la vista posada en l’elaboració del proper projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat. Tal com ha manifestat Marta Rosique “instarem el Ministeri de Foment a avaluar la viabilitat i el cost de la tarifa màxima entre Menorca i els aeroports de Barcelona i València. A partir d’aquesta anàlisi es farà una proposta concreta d’OSP que garanteixi una tarifa màxima en aquests vols.”

Respecte de la importància de la tarifa màxima en els vols entre Menorca i Barcelona i València el portaveu de Més per Menorca, Josep Castells ha manifestat que és un “element clau de la competitivitat de l’economia de Menorca i de la qualitat de vida dels menorquins”. També ha remarcat que el descompte de 75% ha suposat una gran millora, “però es fa necessari limitar el preu màxim de les tarifes. En primer lloc per evitar que les companyies aèries especulin amb el descompte del 75% a costa de la necessitat que tenim els menorquins de sortir de l’illa. I, en segon lloc, per evitar que el preu per als qui vénen de la península sigui absolutament inassumible”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.