L’Ibavi deixa de cobrar l’IBI en els rebuts dels seus llogaters i n’assumeix el cost L’ entitat remet cartes a tots els ajuntaments demanant que bonifiquin en un 95% l’IBI per als habitatges protegits existents i els que es construeixin

L’eliminació del pagament de l’ IBI suposa una reducció del rebut per a cada llogater d’entre 10 i 38 euros. La reducció és una mica inferior en els casos de renovació de contractes perquè es fa l’adequació a l’IPC.

No obstant això, s’ha de recordar, que amb el sistema d’adequació de renda que aplica des de la legislatura passada l’Ibavi, cap renda no pot superar el 30% dels ingressos i es consensuen rendes específiques per a la situació de cada persona.

La mesura és ja efectiva i en els rebuts de gener ja no figurarà la part prorratejada de l’IBI.

Tot i que l’Ibavi serà qui ara assumirà el cost, també ha decidit remetre cartes als distints ajuntaments de les Illes per tal de plantejar que bonifiquin en un 95% el pagament de l’IBI per als habitatges de protecció pública radicats en el seu municipi, tant d’aquells que ja estan ocupats com d’aquells que estan actualment en construcció per part de l’Ibavi i els que es puguin construir en un futur.

En aquesta carta -que l’Ibavi ja ha començat a remetre als consistoris- es recorda que el Reial Decret/2019 de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer indica que els ajuntaments poden establir, mitjançant una ordenança fiscal, la bonificació del 95% de l’IBI per a immobles d’ús residencial de lloguer amb renda limitada, com és el cas dels habitatges públics de l’Ibavi.

L’ Ibavi insta amb aquesta mesura als ajuntaments a implicar-se en la recerca de solucions a la problemàtica d’accés a l’habitatge, tot agraint la seva col·laboració.

La carta es remetrà a tots els ajuntaments. Hi ha algun ajuntament, com el de Maó, que ja aplica aquesta bonificació i altres consistoris que ja han comunicat a l’Ibavi la seva voluntat d’aprovar també aquest benefici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.