Els tribunals donen la raó al Govern sobre l’impost de turisme sostenible El Tribunal Superior de Justícia de Balears que rebutja la demanda administrativa presentada per la Federació d'Hotelers de Mallorca

La portaveu adjunta del grup Parlamentari Unidas Podemos, Esperança Sans, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears que rebutja la demanda administrativa presentada per la Federació d’Hotelers de Mallorca (FEHM), així com per la d’Eivissa i Formentera, per a anul·lar el decret que regula l’impost turístic, que “els tribunals ens han donat la raó”.

“Estem al segle XXI i això ho ha de saber la societat i també els hotelers: Cal que hi hagi aquest impost per tal de pal·liar aquesta petjada que produeixen els turistes. Està clar que el turisme aporta riquesa i economia a les Illes Balears però també té efectes secundaris i és per això que l’ecotaxa ha de seguir vigent per sempre”, ha dit la portaveu.

En aquest sentit, Sans ha especificat que “aquest impost és un impost del segle XXI i que no només és una realitat aquí a les Illes Balears sinó també a moltes altres ciutats dedicades al Turisme”.

Amb relació a la sessió plenària de la setmana vinent on es debatrà sobre elDecret sobre el Turisme d’excessos, la diputada ha indicat que tot i que el Decret és “molt bona eina i molt útil de cara a les nostres Illes, ja que facilitarà que tinguem un turisme molt millor, però arriba tard”.

DECRET TURISME D’EXCESSOS

Així mateix, ha indicat que “també és una llàstima que haguem de redactar aquest Decret perquè això significa que la responsabilitat dels polítics i dels agents dedicats al turisme no van fer cas als avisos que s’anaven produint i nosaltres sempre hem estat molt crítics amb el turisme del ‘tot inclòs’ i el turisme de gatera perquè creiem que aquest no és el turisme que es mereixen les nostres Illes”. “Les nostres Illes mereixen un turisme sostenible i creiem que aquest Decret, encara l’hem de perfilar”, ha afegit.

Sobre la proposta de tramitar-ho com a Llei per part d’alguns partits de la cambra “nosaltres (per Unidas Podemos) pensam que és un Decret que l’avaluarem i que com més aviat millor es posi en marxa el podrem començar a aplicar en aquesta nova temporada turística”.

D’altra banda, i davant les informacions aparegudes sobre que el Govern de l’Estat no retornarà els 78 milions d’IVA que deu es deu a la Comunitat Autònoma, Sans ha dit que “des de Podemos Balears des del primer moment hem estat en contacte amb Pablo Iglesias per parlar de totes les qüestions relatives a la insularitat, i amb relació amb aquest tema concret dels 78 milions d’euros nosaltres seguirem reclamant-los, ja que tot el que sigui beneficiós per a Balears i tot el que se’ns deu, seguirem pressionant per tal de poder rebre aquests diners”.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Mostra de Cuina Menorquina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *