Ramon Bilbao Criança 2014 100% Ull de Llebre amb 14 mesos en barrica de roure americà

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam tot un clàssic en el món dels vins de la DOC Rioja. Es tracta del Ramon Bilbao Criança 2014, un vi que pertany a una de les bodegues amb més història de Rioja que elabora aquest clàssic renovat, 100% Ull de Llebre amb 14 mesos en barrica de roure americà que ens ofereix un vi fruital, saborós i amb volum.

NOTA DE TAST

Aspecte: Atractiu color vermell picota amb ribet robí i molt ben cobert de capa.

Nas: Profund i complex. Des del primer moment afloren els aromes a fruita negra ben madura com les mores i els murtons, juntament amb una sèrie d’agradables notes de criança on destaca la vainilla i el cacau. Més tard apareixen elegants tocs especiats de nou moscada i pebre bo.

Boca:  Saborós i amb cos. Magnífica entrada i unes bones sensacions tàctils. Ferm i amb molta expressió fruital. Tanins nobles i estructurats. Final persistent amb records amables de bergamota.

MARIDATGE

És un d’aquells vins de La Rioja que mai fallen i que ens faran quedar bé si el duim a un dinar o trobada entre amics, pel que és sempre una aposta segura.

Carn i xulla i formatge semi curat de Menorca ©Bep Al·lès

Ideal per a prendre davant el foc acompanyat una taula de formatges on destaquin aquells untuosos o de mitja curació, de la mateixa manera que és ideal amb una taula d’embotits menorquins com la carn i xulla, la sobrassada i el botifarró negre al caliu, o uns daus de cuixot o de botifarró blanc.

Pizza de llangardaix ibèric de Ses Voltes ©Bep Al·lès

El podem tenir d’acompanyant d’una fondue de carn o de formatge, com també de plats de pasta que van des de la nostra tradicional macarronada als canelons amb salsa de bolets, passant per espaguetis amb salses de carn o de formatge. També ens anirà molt bé per a una nit de pizza a casa davant el foc.

Costelles de cabrit al caliu ©Bep Al·lès

Com tots els vins de Rioja és ideal amb les carns d’anyell i de cabrit de Menorca. Des d’una cuixa o un braç al forn a unes costelletes torrades acompanyades d’all i oli fet a casa o bé amb unes formatjades de carn de be. També unes costelles de cabrit arrebossades o una panadera de coll de be amb verdures de temporada.

Carpaccio de vedella del restaurant Tast d’Es Mercadal. Foto: ©Bep Al·lès

Marida a la perfecció amb les carns de vedella, bou i vaca vella a la graella, com també amb un tall rodó amb bolets, uns feixets de vedella o simplement acompanyant a un roast-beef o un carpacció de vermella de Menorca amb oli d’oliva de Morvedra i escames de formatge vell de Binigarba o de Son Piris.

Conill a la brasa ©Bep Al·lès

Si optan pel porc, ideal per a una torrada familiar o amb amics. Company de les costelles de porc, de la xulla al caliu, de les botifarres i enfilalls de porc. Com també de les carns de conill a la graella o amb cebes o de pollastre al caliu o al forn.

Arrossos d’hivern on les carns en son les protagonistes com la costella pelada, el conill i el pollastre, a mes de les verdures de temporada. Arròs de llomillo de porc amb gambes vermelles, de pollastre amb escamarlans o un arròs brut ben coent a la mallorquina.

Si voleu saber més d’aquest clàssic renovat de la DOC Rioja que no ha perdut la seva elegància el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *