El PP presenta un projecte de llei de mesures urgents d’accés a l’habitatge Company afirma que la norma pretén facilitar l'accés a l'habitatge "per viure, no per especular"

El portaveu de Grup Parlamentari Popular, Biel Company ha registrat aquest matí una proposició de mesures urgents en matèria d’habitatge i ha afirmat que “aquesta llei és necessària perquè, després de cinc anys de Govern d’esquerres, i una i una llei de 2018, amb la que lluny de solucionar-se el problema, ha continuat agreujant-se, resulta fonamental prendre mesures urgents que facilitin que els ciutadans de les Balears puguin accedir a un habitatge “.

Company ha recordat que “des que es va aprovar la llei d’habitatge d’Armengol, el preu de l’habitatge s’ha incrementat en un 7,3% i el de l’lloguer creix a taxes interanuals de l’5%, de manera que les rendes mitjanes i baixes han vist com en els darrers anys, accedir a un habitatge és pràcticament impossible “i ha destacat que” segons les dades del propi sector, a les Balears falten 16.000 habitatges per donar resposta a la demanda i aconseguir reduir els preus. No obstant això, Armengol contínua intentant fer-nos creure que el problema es resoldrà amb 500 habitatges de protecció oficial “.

El projecte de llei que han presentat avui els ‘populars’ es divideix en tres grans blocs: el de mesures per a l’agilització administrativa, el principal objectiu és el d’escurçar els terminis de concessió de llicències i facilitar la incorporació al mercat d’habitatges entre 150.000 i 200.000 euros en sòl urbà; el de mesures fiscals, que inclou beneficis per arrendadors i arrendataris, reducció de l’Impost de Transmissions Patrimonials, de l’Impost d’Actes Jurídics Documentats i de Donacions i Successions, amb la finalitat de possibilitar l’accés a un habitatge als col·lectius amb més dificultats per comprar o llogar, al mateix temps que reduir la càrrega impositiva que suposa la compra d’un habitatge. I, finalment, la norma recull un bloc de mesures per facilitar el finançament, que inclou l’aval de fins a un màxim de 25% del preu de compravenda, els préstecs hipotecaris en compra d’habitatge habitual, fins a 200.000 euros, amb especial prioritat per a menors de 30 anys, persones amb discapacitat, famílies nombroses i monoparentals. La mesura està pensada perquè la quota mensual de la hipoteca sigui d’entre 450 i 500 euros.

En definitiva, la norma recull les principals propostes amb les que els populars es van presentar a les darreres eleccions i, segons Company es tracta d’una llei “àgil, amb mesures concretes i efectives per facilitar l’accés a l’habitatge per viure, no per especular “.

EL GOVERN HA D’ANAR ALS TRIBUNALS SI SÁNCHEZ NO ENS PAGA ELS 78 MILIONS D’IVA

D’altra banda, el president de l’PP ha enumerat alguns dels temes que marcaran l’inici de sessions, com la PNL registrada ahir per exigir al Govern Armengol que acudeixi als tribunals si el dia 1 de març, Sánchez no ens ha pagat els 78 milions d’euros de l’IVA que corresponen a Balears “Armengol ha de deixar d’acotar el cap i acudir als tribunals per defensar els interessos de les illes, com estan fent altres presidents socialistes”.

EL PP RECLAMA LA DOTACIÓ DEL REB I L’APROVACIÓ DE LES MESURES FISCALS

El PP també ha presentat una iniciativa per a exigir al Govern de Sánchez que compleixi amb el REB de les Balears i el doti econòmicament en els pressupostos de 2020, “perquè fins ara no ha suposat cap benefici per a les illes”. El GPP també insta el Govern espanyol a aprovar immediatament al Consell de Ministres, i en tot cas, abans de l’1 de març de 2020, el Projecte de Llei que inclou les mesures fiscals de el Règim Especial de les Illes Balears, mesures que “ja teníem el 2015, però Armengol va fer enrere perquè venien de govern de PP, pel que hem perdut 190 milions anuals des de 2015 “.

En aquest sentit, Company ha assenyalat que “a Armengol ja se li ha acabat l’excusa del Govern en funcions; ara el Govern no el tenim en funcions, però no funciona “.
 
SUPORT ALS PAGESOS DE BALEARS
 
El GPP també presentarà iniciatives en favor dels pagesos i de el medi rural. “Actualment s’està negociant la pròxima reforma de la Política Agrària Comunitària. Ahir vam poder veure manifestacions molt contundents a Badajoz i vam veure a un Govern que és molt valent amb els febles i molt feble amb els que incompleixen la Constitució “, ha dit el president de l’PP i ha afegit que” si Madrid no fa a hores d’ara el treball que toca, els pagesos de les Balears sortiran perjudicats “.

FINA SANTIAGO HA DE DIMITIR IMMEDIATAMENT

Finalment, Company s’ha referit a l’escàndol dels abusos a menors tutelats i ha afirmat que “el Govern està absolutament superat, des del PP arribarem fins al final per es depurin responsabilitats. No descartem acudir als tribunals si fos necessari “.

El portaveu del GPP ha assenyalat que “Santiago no pot seguir un minut al capdavant de la Conselleria d’Afers Socials. Està inhabilitada i Armengol l’ha de destituir, perquè si no, la presidenta també serà responsable de la deixadesa i la negligència de l’Administració en aquest assumpte “i ha criticat que,” tant la consellera d’Afers Socials, com l’anterior Defensor del Menor “s’autoexculpen” i culpen a la Policia i a la Fiscalia “.

A més, el president de l’PP ha recordat que “ahir vam sol·licitar la compareixença al Parlament de la directora de l’IBDona, pel seu silenci des que va esclatar el cas”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.