Nou artistes balears viatgen a l’Índia amb el projecte ‘Mata Ombres’ La Fundació Vicente Ferrer organitza la tercera edició on hi participa la menorquina Zulema Bagur

Zulema Bagur. Foto: ©Bep Al·lès

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, va rebre ahir als artistes participants en la tercera edició de Mata Ombres abans de la seva partida cap a Anantapur (Índia). El projecte, organitzat per la Fundació Vicente Ferrer i el comissari Antoni Torres, consisteix en intervencions artístiques a les instal·lacions de la Rural Development Trust (RDT), sempre en coordinació i amb el suport de l’equip local de la fundació.

Els artistes que hi participen enguany són els mallorquins Albert Pinya, Rif Spahni, Cristina Torbellina, Tomeu Coll, Amparo Sard i Pep Guerrero, l’eivissenca Doralice Souza i la menorquina Zulema Bagur, acompanyats per Samuel Almansa, que gravarà un vídeo de les seves obres.

La delegada de Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas, i el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Mateu Malondra, també han assistit a un encontre al qual els creadors han explicat que intervindran artísticament amb murals a l’aire lliure o amb teles a les infraestructures (hospitals, habitatges, escoles o centres artesanals) que la Fundació Vicente Ferrer té a Anantapur.

Els artistes es reuneixen amb creadors i artesans locals, coneixen noves tècniques i participen en activitats grupals. A més, és una oportunitat per crear futurs projectes conjunts.

De l’experiència a l’Índia sorgeix una exposició que després es mostrarà a Balears.

En la passada edició de Mata Ombres formaren part de l’experiència els artistes Rafa Forteza, Natacha Lebedeva, Gabriela Seguí, Robert Ferrer, Francesc Florit Nin i Diana Bustamante.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca