Madrid ens vol gravar encara més

L’anunci fet per la Ministra de Transició Energètica de posar una nova taxa per a gravar els viatges en avió, tot assegurant que els que empren l’avió son aquells que tenen les rendes més altes, manifesta un total desconeixement i una manca de sensibilitat total cap als residents dels territoris insulars, aquells que no gaudim de les autopistes gratuïtes dels madrilenys i castellans, de les línies de tren que et poden portar per exemple de Santiago de Compostela a Corunya per 6,80 euros, o de l’AVE que des de Madrid et porta a preu raonable a diferents ciutats i capitals espanyoles.

Volar no és un luxe per als illencs, és una necessitat imposada i moltes vegades una necessitat que pagam ben cara i que de res serveixen les pujades i davallades dels descomptes de resident, quan les aerolínies que moltes vegades operen gairebé en monopoli fan els que els hi dóna la gana amb els preus dels bitllets.

A modus d’exemple, ahir vespre vam fer una prova per a volar de Menorca a Barcelona amb Vueling, anar i venir el mateix dia. Amb el 75% de descompte de resident el vol sortia anar i venir per 152,99 euros. Hi encara tenen la barra de dir-mos que som uns privilegiats.

Mentres el Govern segueixi fent els descomptes de resident aplicant percentatges, les companyies d’aviació faran el que més els hi convingui i no sols ho pagarem els residents, sinó també els que vénen de fora.

Si anar i venir costa amb un 75% de descompte i en temporada baixa 152 euros, el preu per als no residents es dispara a xifres totalment prohibitives i, imaginin el que pot costar per Setmana Santa o els mesos d’estiu.

Per tant ara més que mai, els polítics de les Illes han de deixar de banda els interessos partidistes i anar units per aconseguir un preu màxim en els bitlles entre illes i amb la Península, que sigui beneficiós pels residents, i per aquells que ens visiten, evitant d’aquesta manera fraus dels que en xerrarem en properes editorials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *