Heraclio Alfaro Criança 2016 El vi amb que els Cellers Terras Gauda fan la seva entrada a La Rioja

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanan un vi de la DOCa Rioja que us sorprendrà. Es tracta de l’Heraclio Alfaro – Criança 2016, que pertany als productors de l’Albariño Terras Gauda, que amb aquest vi han fet la seva entrada a La Rioja amb les seves vinyes a la finca Egomei, després del seu pas per les DO El Bierzo amb el Pittacum, i DO Ribera del Duero amb el Quinta Sardonia. El cupatge d’aquest Heraclio Alfaro Fournier està format per Garnatxa, Ull de Llebre i Gracià amb 12 mesos de criança en barrica francesa de roure.

NOTA DE TAST

Aspecte: Atractiu color intens amb ribet violeta fosc

Nas: Ric en matisos. Fruita negra, confitures, espècies i notes de criança que ens recorden la vainilla, entre altres.

Boca:  Explosió de plaers amb molta fruita madura i un toc especiat de criança. Fresc i llarg amb tanins ben estructurats i equilibrats que el fa suau i bo de passar.

MARIDATGE

Entrada de qualitat del cellers de Terras Gauda a La Rioja amb un vi negre que marida amb les carns de porc, estofats, gall d’indi, verdures i cabrit a la brasa i pollastre estofat, patates a la riojana, plats de bacallà, a més d’arrossos on la carn és la protagonista.

Frit mallorquí de llom i fetge de porc. Foto: ©Bep Al·lès

Ideal per a unes costelles de porc al forn amb patates, un llomillo de porc faixat farcit de formatge de Son Piris i sobrassada, costelles de porc al caliu, costellam de porc al forn amb herbes provençals o carn de porc amb esclata-sangs, peus de porc amb salsa, frit mallorquí, llom amb cames seques o greixera de peus de porc. També per acompanyar embotits de porc com sobrassada al caliu dins un cóc; mongetes amb botifarra, un xoriços al vi o una taula de pernil de Guijuelo.

Ciurons amb panxa. Foto: ©Bep Al·lès

Marida amb les panaderes i els estofats de carn. Des d’una panadera de be a una de vedella, passant per carn amb salsa, callos amb tomatigat o amb panxa, llengua amb fesols o amb salsa d’ametlles, freixura de be, pilotes amb salsa d’avellanes… També plats de llegum com un ciurons amb costella pelada, uns guixons a l’antiga, mongetes amb peus de porc i sobrassada, faves cuinades amb botifarró negre…

Canons amb conill de Can Lluís. Foto: Bep Al·lès©

Truita de patates, truita de marrania, ous al plat amb sobrassada, macarronada de carn, canelons de rostit, canons amb conill.

Bacallà gratinat amb all i oli de Ca n’Avelino Tapes a Maó. Foto: ©Bep Al·lès

Brandada de bacallà, panadera de bacallà, bacallà amb pebres torrats, bacallà a la crema, bacallà amb porros, bacallà al forn amb llet, bacallà gratinat amb all i oli.

Gall d’indi al forn amb salsa de magranes, guàtleres plenes de pastarral, porcella rostida, llom amb pomes fogasses, cuixa de be al forn, conill amb cebes o amb ametlles, pollastre amb pilotes, pollastre amb gambes, pollastre amb fesols.

Arròs amb tudons de Rels Restaurant. Foto: ©Bep Allès

Arròs amb tords, arròs amb esclata-sangs i conill, arròs amb colomí, arròs amb perdius, arròs amb costella pelada i sípia amb gambes vermelles…

Si voleu saber més d’aquest sorprenent vi de la DOC Rioja amb ànima gallega el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *