Actes 8 Març

Armengol visita a Anantapur un centre hospitalari per a malalts de VIH/SIDA finançat amb fons de cooperació del Govern

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha visitat aquest diumenge a la regió d’Anantapur (Índia) un centre hospitalari per a malalts de VIH/SIDA que fou construït entre els anys 2004 i 2005 a través de fons de cooperació del Govern. Aquest hospital forma part del complex ubicat a la localitat de Bathalapalli que gestiona la Fundació Vicente Ferrer.

Armengol, acompanyada de la directora general de Cooperació, Laura Celià, ha estat rebuda a l’hospital pel director de la Fundació, Jordi Folgado, i pel seu coordinador de Salut, Ferran Aguiló. Ambdós els hi han agraït aquesta visita perquè permet comprovar la tasca de la Fundació i els fruits de les aportacions que es fan des de Balears.

Es calcula que a les regions on treballa la Rural Development Trust (RDT) de la Fundació Vicente Ferrer hi viuen unes 400.000 persones infectades pel VIH. Actualment aquest hospital és un centre de referencia per a elles i a Anantapur s’ha aconseguit reduir la transmissió vertical del virus d’un 30% a un 2%. Mitjançant actuacions de sensibilització a les comunitats també s’està aconseguint reduir l’estigmatització dels malalts i les seves famílies.

Durant la seva visita al centre dedicat als malalts de VIH/SIDA, la presidenta ha pogut comprovar el funcionament de distintes instal·lacions i també ha recorregut altres espais del complex de Bathalapalli com el laboratori, la zona hospitalària de Pediatria, l’edifici on hi viuen els infants amb discapacitat intel·lectual i les instal·lacions on viuen els infants orfes de pares amb VIH, i per tant, també infectades per aquesta malaltia. Finalment ha visitat el complex esportiu que la Fundació té a Anantapur, amb unes instal·lacions de tennis finançades a través de la Fundació Rafa Nadal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.