La Policia Nacional deté tres persones per conspirar per acabar amb la vida d’un home

Agents de la Policia Nacional han detingut a Maó a dos homes i una dona per conspirar per, presumptament, assassinar el marit de la dona arrestada. A l’sembla, ella havia ideat el pla amb un home amb qui mantenia una relació sentimental i haurien arribat a contractar a un tercer per dur a terme el crim, abonant-li un avançament d’uns 2.000 euros.

Els fets que van originar la investigació es remunten a l’agost de l’any passat. Una dona va avisar el 091 alertant que estava sent assetjada per un home als voltants del seu treball, sent detingut aquest individu i traslladat a dependències policials. Durant les indagacions que es van practicar en les hores posteriors, els agents van descobrir que tots dos mantindrien una relació sentimental i que l’individu tractava de convèncer a la dona perquè aquesta revelés el seu marit l’existència d’aquesta relació, sota l’amenaça de difondre uns videos comprometedors per a ella.

Una llauna de cervesa manipulada

Els agents van continuar amb les gestions per aclarir els fets i van constatar l’existència d’una llauna de cervesa sense obrir que, segons va manifestar la dona, havia estat manipulada per la seva amant i que contenia al seu interior substàncies per enverinar al seu marit. La llauna hauria estat col·locada en una nevera situada en el seu lloc de treball amb l’objecte de desfer-se’n i poder iniciar una nova vida.

Les anàlisis practicats per especialistes de la Policia Nacional van confirmar la manipulació de l’recipient tancat i que contenia una barreja diluïda de fàrmacs que, si bé no es va confirmar que pogués ser letal, si al menys va fer sospitar als investigadors que podria ser un mètode apte per a dormir o minvar la consciència de la víctima, quedant indefensa davant presumptes intencions delicitivas.

A partir d’aquest moment la investigació va donar un gir inesperat i el que al principi semblava un cas d’assetjament a una dona per part d’un estrany, va apuntar indicis de poder tractar-se d’un pla homicida ideat en el marc d’una relació extramarital.

Diversos mètodes per cometre el crim

Els agents van comprovar que, durant els mesos anteriors, l’amant de la dona juntament amb aquesta havia contemplat diversos mètodes per eliminar a el cònjuge, i que havien anat rebutjant i preparant altres per tractar d’assegurar el resultat, així com detalls macabres respecte de l’ocultació de la seva acció criminal i intentar que semblés fortuït.

Els policies van descobrir que el principal sospitós havia tractat sense èxit d’adquirir munició i una arma de foc, confirmant-se la compra d’una pistola de electroxoc que no va arribar a utilitzar. Igualment s’ha esbrinat que va tractar de conèixer la forma d’adquirir diverses substàncies tòxiques, arribant a plantejar l’obtenció de fàrmacs per eutanàsia d’ús veterinari a part de la manipulació de la llauna de cervesa. Tambíen es va constatar que va tractar de contactar amb dos suposats sicaris a l’estranger, iniciant converses amb un d’ells que finalment no van fructificar

Finalment, la parella va oferir diners a un tercer individu resident a Maó que, presumptament, hauria acceptat l’encàrrec de dur a terme l’acció criminal, rebent un avançament proper als 2.000 euros. Els agents han comprovat que, abans de la frustració d’aquest pla, hauria arribat a vigilar en diverses ocasions el domicili de la víctima.

Després d’analitzar totes les dades recopilades, dijous passat es va procedir a la detenció de la parella presumptament implicada en els fets, practicant el registre de el domicili d’un d’ells. Posteriorment es va aturar a l’tercer individu que, segons manifestacions dels anteriors, li hauria estat encarregat el pla. Tots ells han estat posats a disposició de l’autoritat judicial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.