Bauzá acusa la vicepresidenta Ribera de mentir quan va assegurar que necessitava permís de la UE per a la instal·lació de generadors a les Illes Balears L'eurodiputat de Ciutadans (Cs) José Ramón Bauzá declara que "la presidenta Armengol va fer desistiment de funcions al no informar a la Comissió Europea sobre la pana elèctrica de 2018"

03 Dec 2019 – Brussels, Belgium – MEP José Ramón Bauza pictures in the EP premises in Brussels. © Jan Van de Vel/ BR&U

La Comissió Europea ha contestat a les preguntes formulades per l’eurodiputat José Ramón Bauzá en relació a l’apagada elèctrica de 2018. En la seva comunicació amb l’Executiu comunitari, Bauzá va voler saber si “el Govern de les Illes Balears havia informat a la Comissió Europea de l’avaria “i, en cas afirmatiu,” si la Comissió havia autoritzat la instal·lació de generadors per al subministrament elèctric “.

La Comissió sosté que “de conformitat amb les normes harmonitzades de la UE sobre l’operació de sistema, el manteniment de la seguretat de l’operació de la xarxa elèctrica és una responsabilitat primordial de gestor de la xarxa de transport”. D’altra banda, l’executiu comunitari informa que tot i que “manté contactes amb les autoritats espanyoles” per assegurar el subministrament elèctric en els territoris insulars, “no té constància que les autoritats espanyoles li enviessin cap notificació” sobre l’apagada.

Finalment, la Comissió Europea respon que “entén plenament la urgència de la situació que travessen els sistemes elèctrics en els territoris espanyols no peninsulars, en particular pel que fa a la seguretat de l’subministrament en determinades illes, com la de Menorca”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.