Inventem un cap de setmana, colònies as Torretó (ALTERNANITS 2019-2020)

El passat cap de setmana és van dur a terme, a la casa de colònies es Torretó, a Ciutadella, les segones colònies temàtiques del programa AlternaNits 2019-2020: anomenades “Inventem un cap de setmana”, organitzat per l’INJOVE  per gaudir d’activitats culturals, lúdiques i educatives.

Un total de 28 joves van gaudir de manera totalment gratuïta d’un cap de setmana temàtic, ple d’activitats i emocions que s’inicià el dissabte dia  1 a les 9h  fins el diumenge dia 2 de febrer a les 17h. 

La proposta del cap de setmana va oferir als joves l’oportunitat d’endinsarse en el coneixement de costums i creences diferents mitjançant fragments literaris  del llibre «Vaques, porcs, guerres i bruixes» de’n Marvin Harris. Arrel del diàleg generat es van crear petites escenificacions teatrals.

Al fosquet van observar el cel descobrint les zones que comprenen un grup arbitrari de estels fixes i la regió que els envolta  a partir de l’esbòs del propi cel. L’objectiu es entreveure que hi ha una ciència que estudia l’origen, l’evolució, la composició, la distància i el moviment de tots els cossos celestes i de la matèria dispersa de l’univers que pot ser plasmat amb unes pinzellades, pròpies , úniques i originals.

Vam comptar amb la col·laboració de Fàtima Anglada, Paola Cibin i Mariana Figueroa  que van participar amb tots els joves mitjançant teatre, expressió cultural, lectura etc. 

Els participants van poder gaudir  de moltes altres activitats lúdiques acompanyades sempre d’àpats amb productes de proximitat i ecològics.

El proper campament està previst pel dies 14 a 15 de març a Sa Vinyeta, amb el tema «Art Urbà». Enguany es duran a terme  4 activitats de cap de setmana.

El programa Alternanits comprèn un ampli ventall d’activitats d’oci saludable i està dirigit a joves de 12 a 30 anys. Amb aquesta són ja onze edicions realitzades satisfactòriament i amb un nombre creixent de participants. 

El programa Alternanits està finançat pel Consell Insular de Menorca (CIMe), el PNSD del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social, amb l’organització de l’INJOVE i compta amb la col·laboració de tots els ajuntaments de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca