Aposta per l’eliminació dels plàstics a les instal·lacions esportives  

El Consell Insular de Menorca invertirà 130.000 euros en la compra i instal·lació de fonts d’Osmosis a les instal·lacions esportives. L’objectiu d’aquesta iniciativa és la reducció i eliminació de la utilització de botelles de plàstic d’un sol ús per començar a emprar recipients reutilitzables. 

A través del conveni, que signaran els 8 ajuntaments amb el Consell Insular de Menorca, serà possible instal·lar 60 fonts a les diferents instal·lacions esportives municipals. Aquesta acció permetrà que tots els esportistes usuaris de les instal·lacions municipals puguin beure aigua sense la necessitat de generar residus.

El primer municipi que podrà comptar amb aquest nou equipament és el pavelló municipal de Ciutadella que a partir d’avui ja tindrà en funcionament dues fonts. Per tant, la competició més esperada de l’any, a Ciutadella, la Copa de la Reina de Voleibol, serà la primera competició en la qual es deixarà d’emprar plàstic d’un sol ús.

El servei d’Esports ha fet extensiva la seva aposta per l’eliminació de plàstics a les instal·lacions esportives al Govern de les Illes Balears qui també se suma a aquesta iniciativa durant les Fases Balears Escolars. A més a més, els quatre Consells Insulars subministraran un bidó reutilitzable a cada esportista escolar que participi en les Fases Escolars Balears.

Des del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca es treballa per una pràctica esportiva que fomenti els valors educatius, en aquest cas, amb  la preservació del  medi ambient com a valor fonamental de la nostra societat menorquina.

Aquesta iniciativa ve avalada pel departament de Medi Ambient, que té entre els seus objectius la reducció dels residus (eliminació de plàstic), la reducció de les emissions (transport aigua envasada) i l’ús sostenible dels recursos hídrics (millora eficiència i qualitat del recurs).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.