Revisar l’ocupació de terrasses al nucli antic

La convivència entre els residents i el sector de bars al nucli antic de Ciutadella es fa de cada vegada més difícil, com vam poder comprovar al llarg de l’estiu passat, pel fet que l’ordenança municipal està pensada de manera global i no contempla les característiques de cada carrer o zona, a més d’uns horaris que són totalment exagerats a uns carrers on hi ha persones que han de poder gaudir de les seves hores de descans i tranquil·litat.

No és de rebut que les terrasses en ple nucli antic puguin estar obertes des de les 8 del matí fins a la 01,30 h de la matinada i encara tinguin mitja hora extra per a retirar-les cosa que implica que les renous i molèsties es perllonguen fins a les dues de la matinada, mentres que aquells restaurants o bars amb pati o terrassa a un primer o segon pis, sí que tenen horaris molt més restrictius i han de tancar a les 00,30 h, horari més que raonable per als mesos d’estiu.

El que tampoc és de rebut és que les terrasses a peu de carrer puguin augmentar la seva llargada i capacitat només amb el consentiment dels veïns situats als laterals de l’establiment, i que va vegades aquestes terrasses s’allarguen davant immobles que no estan habitats, i els que han de patir les molèsties, renous i manca de descans són aquells veïns situats al davant, quan el més raonable seria que per a poder perllongar una terrassa no sols bastés el permís dels veïns laterals, sinó també de la resta, almanco en un radi de 15 a 20 metres, com també hauria d’estar prohibit fer-ho davant edificis que no estiguin habitats, en obres o altres que ni siquiera contemplen un mínim de manteniment a les façanes i que donen una imatge d’abandonament que en res beneficia l’estètica d’un nucli antic protegit i que és patrimoni històric artístic.

Està molt clar que vivim del turisme, però no tot val i també hi ha turistes, la majoria, que vénen a Ciutadella a cercar tranquil·litat, allotjant-se als petits hotels del nucli antic, i que com els residents, tenen també el dret a descansar.

És ben hora que l’Ajuntament actuï si no vol que el nucli antic es converteixi, i va pel camí, en un parc temàtic on sols hi habiten aquells que vénen a fer l’estada estiuenca a segones residències.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *