L’IBETEC destinarà 1,1 milions € a mantenir i millorar les xarxes de comunicacions de les Illes Balears El contracte inclourà intervencions de manteniment correctiu i preventiu, a més de renovació parcial d’elements i millores generals d’infraestructures

El Consell de Govern, celebrat divendres, ha acordat, a proposta de la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, autoritzar l’Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (IBETEC) a iniciar l’expedient de despesa del contracte 2021-2022 de manteniment general, renovació parcial i operació de serveis i infraestructures de telecomunicacions, per un màxim d’1.162.374,36 € (IVA inclòs).

Està previst que el contracte inclogui intervencions de manteniment sobre el terreny dels tres tipus següents: manteniment correctiu durant les 24 h i els 365 dies de l’any (en resposta a les incidències que degradin els serveis), manteniment preventiu (verificació del funcionament correcte dels equips i estat de les instal·lacions) i suport a l’operació (intervencions esporàdiques sobre els elements dels diferents serveis i equips auxiliars).

A més, s’actuarà mitjançant la renovació parcial i millora d’infraestructures, per conferir-los més robustesa i millorar la continuïtat del servei. En concret, s’han planificat 4 intervencions a Eivissa (Vila, Sant Joan i Sant Josep), 3 a Formentera, 7 a Menorca (Ferreries, Sant Lluís, Maó, Ciutadella i Es Mercadal) i 28 a l’illa de Mallorca (Banyalbufar, Capdepera, Sant Llorenç, Son Servera, Bunyola, Artà, Algaida, Felanitx, Calvià, Palma, Inca, Manacor, Andratx, Sóller, Alcúdia, Pollença, Estellencs, Escorca, ses Salines i Santanyí).

D’altra banda, s’ha previst que les tasques d’operació i manteniment de la xarxa TetraIB puguin requerir el suport puntual del fabricant dels equips tetra, consistent en la intervenció remota per a la detecció d’avaries o anàlisis dels sistemes, la configuració correcta de tots els mòduls i l’anàlisi d’històrics per fer un correcte diagnòstic preventiu del sistema.

L’IBETEC té com a principals objectius impulsar l’accés a les noves tecnologies, a la plena integració en la societat de la informació i a la incorporació dels processos d’innovació entre la ciutadania de les Illes Balears. Amb el suport del conjunt de centres de telecomunicacions sota la seva gestió, l’entitat ofereix els serveis de TetraIB, extensió de TDT i de l’internet de les coses (IoTIB), a més del transport de dades i la coubicació d’operadors.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *