Alejandro López: Hem d’apostar pel sector industrial per tal de diversificar el model productiu Unidas Podemos, també ha donat suport a una iniciativa per tal d’agilitzar les ajudes promeses pel Govern de l’Estat per pal·liar els efectes de la tempesta ‘Gloria’

El Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la proposta per facilitar l’accés de les empreses a sòl industrial, realitzada per Unidas Podemos juntament amb els partits del pacte.

En aquest sentit, el diputat i portaveu, Alejandro López, ha indicat en la seva intervenció que “la nostra economia actual, depèn d’un model basat principalment en l’oferta turística de sol i platja” i per això “fa necessari adoptar mesures per al desenvolupament i la millora d’altres sectors productius, que han de guanyar pes en la nostra economia”.

“Ens sembla que el més raonable és una col·laboració amb els Ajuntaments, perquè de manera conjunta s’estableixin uns programes d’actuació i planificació per als usos del sòl industrial”, ha indicat el portaveu al temps que ha defensat que “aquesta PNLL és un pas en el camí a seguir si realment volem diversificar el nostre model productiu”  tot i que “és necessari continuar fent propostes en aquest sentit, per a poder aconseguir aquest objectiu”.

López ha dit que “el repte de diversificar el nostre model productiu i no dependre tant del turisme, requereix donar suport a altres sectors, com és el de la indústria”. Per aquest motiu, ha insistit el diputat “el desenvolupament d’una indústria amb criteris sostenibles és una via cap a la diversificació que tant necessita la nostra economia”.

“Estem convençuts que la creació d’un teixit industrial, competitiu i innovador, ha d’estar dotat d’estímuls, així com de recursos normatius que ho fomentin. El desenvolupament de les activitats industrials, contribueix a la generació d’ocupacions estables i de qualitat”, ha indicat.

POCA DISPONIBILITAT DE SÒL INDUSTRIAL

Així mateix, el diputat també ha asseverat que “uns dels problemes que afronta la indústria de Balears a l’hora de poder ser competitiva, és el factor de la insularitat, la qual cosa fa necessari haver de compensar els costos que el fet insular representa”. Per això, ha apuntat, “entenem que és imprescindible una activitat pública de foment i planificació econòmica del sector industrial, i dins d’aquesta planificació, abordar el problema de l’establiment i ubicació de les activitats industrials”.

López, en aquest sentit, ha explicat que “un dels principals problemes és la poca disponibilitat de sòl industrial econòmicament competitiu, que al costat de l’esmentada insularitat penalitza la competitivitat de les nostres empreses”. “Per això, el nostre grup considera positiva qualsevol mesura que plantegi una millora d’accés al sòl industrial. Hem de generar incentius que afavoreixin el trasllat d’activitats industrials des de zones urbanes a sòl industrial”, ha destacat.

AJUDES PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE ‘GLORIA’

Per la seva banda, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari, Esperança Sans, ha defensat la postura d’Unidas Podemos davant la iniciativa relativa a l’agilització de les ajudes promeses pel Govern de l’Estat per pal·liar els efectes de la tempesta ‘Gloria’, i ha indicat que la formació, juntament amb els socis del Pacte, hem presentat dues esmenes que  amplien, concreten i milloren la proposta feta.

En aquest sentit, la diputada ha destacat que tot i que és evident “que cap grup parlamentari d’aquest Parlament s’oposa a què arribin les ajudes, on segurament no tindrem acord és amb el motiu pel qual cada vegada es produeixen més catàstrofes meteorològiques”.

“N’hi ha que creiem amb el que diuen els científics, i que a més podem constatar empíricament el que diuen. El canvi climàtic està aquí, per molt que alguns ho vulguin negar. Són molts els països que estan declarant l’emergència climàtica. Davant aquests fets, només hi pot haver unitat d’actuació”, ha afegit la diputada.

Així mateix, Sans, ha aprofitat la seva intervenció per plantejar una sèrie de qüestions, com que hem de pensar en “quines illes volem deixar a les futures generacions”.

“L’urbanisme que es va fer durant el segle XX ara ens suposa un problema, pobles que passen per damunt torrents, desviació dels cursos dels torrents, construcció a primera línia de costa o en zones avui catalogades inundables, són només uns dels exemples”, ha indicat la diputada, al mateix temps que ha dit que “s’haurien de prendre mesures per assegurar el benestar i seguretat de les persones”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.