Portes obertes a les barraques des Pinaret després de la restauració

Aquest diumenge, dia 16 de febrer, a les 11 h, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Ciutadella i la Societat Historicoarqueològica Martí i Bella conviden els ciutadans que estiguin interessats a visitar la finca municipal des Pinaret per veure els resultats de la restauració de les dues barraques existents a la zona recreativa (zona de les barbacoes).

Aquesta restauració s’ha duit a terme durant més de dos anys mitjançant voluntariat per part dels membres del projecte GIBET (Grup d’Intervenció sobre Béns Etnològics) de la Societat Historicoarqueològica Martí i Bella, i amb l’ajut de la regidoria de Medi Ambient, que ha aportat tots els materials necessaris per executar les feines de restauració.

També a finals d’octubre de 2018, aprofitant la celebració a Ciutadella del XVI Congrés Internacional de Pedra en Sec, es va dur a terme un taller de treball on diferents persones expertes en la construcció amb pedra seca vingudes de tot el món van treballar durant cinc dies en la restauració d’aquestes dues barraques.

Aquestes barraques es trobaven en mal estat i amenaçaven perill per als usuaris des Pinaret, i amb les actuacions de restauració ara es troben en bon estat i tancades amb una barrera d’ullastre per evitar que hi entrin dins. L’Ajuntament de Ciutadella demana als visitants que no pugin damunt les barraques ni toquin les pedres, per poder conservar durant molts anys aquests fantàstics béns etnològics.

La visita es podrà fer aquest diumenge, entre les 11 i les 13 h, a la zona de les barbacoes de la finca municipal des Pinaret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.