Afers Socials i Esports destina 700.000€ en ajuts a esportistes destacats La partida d'aquesta línia d'ajuts ha augmentat en 250.000€ durant el cicle olímpic 2016-2020

La conselleria d’Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General d’Esports, ha obert la convocatòria d’ajuts dirigits als esportistes destacats de les Illes Balears per facilitar i millorar els seus mitjans d’entrenament i el seu accés a les competicions l’any 2020.

Els imports dels ajuts són fins a un màxim de 20.000 € per esportista i dependran dels resultats esportius aconseguits pel sol·licitant durant l’any 2019.

En general, es valoren els resultats destacats en els àmbits següents:

Mundial: campionats del Món, copes del Món, Jocs Olímpics, Jocs Paralímpics, Universiada, campionats del Món universitari, etc.

Europeu: campionats d’Europa, copes d’Europa, rànquings europeus, etc.

Internacional: Jocs del Mediterrani, Campionats Iberoamericans, etc.

Nacional: campionats d’Espanya, copes d’Espanya, rànquings nacionals, etc.

La puntuació per a cada resultat pot calcular-se tenint en compte les taules que apareixen en les bases de la convocatòria. Cal dir que per al càlcul de l’import de les ajudes es tindran en compte resultats esportius en competicions oficials realitzades l’any anterior a la convocatòria.

La dotació de la convocatòria és de 700.000 euros, 50 mil euros més que a l’anterior convocatòria. Cal recordar que durant aquest cicle olímpic (2016-2020) la partida d’aquesta línia d’ajuts ha augmentat en 250.000 € i és que si al 2016 la partida va ser de 450.000 €, al 2020 serà de 700.000 €, el que representa un augment del 55,5%.

En la convocatòria de l’any 2019, es varen beneficiar dels ajuts un total de 144 esportistes de les Illes Balears, amb noms destacats com, Melani Costa, Caridad Jerez, Ursula Pueyo, Cintia Rodríguez, Marcus Cooper, Mario Mola, Joan Munar i Joan Lluis Pons.

COMPROMÍS AMB L’ESPORT FEMENÍ
Aquesta convocatòria manté el foment de l’esport femení , mitjançant el factor multiplicador de la puntuació a les dones esportistes. Com ja va passar en la convocatòria anterior, les esportistes dones reben una quantitat extra, atès que el factor multiplicador de la puntuació és més elevat. Aquesta és una de les accions de foment de l’esport femení que impulsa la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

El termini per presentar les sol·licituds a la convocatòria és fins el proper 16 de març. En aquest enllaç podeu consultar la informació que surt publicada avui al BOIB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.