AGRAME reivindica millores per al sector rural en la revisió del Pla Territorial Insular (PTI)

Els membres de la Junta Directiva de l’Associació d’Empresaris Agrícoles de Menorca – AGRAME – van mantenir dilluns passat una reunió amb el conseller d’Economia i Territori del Consell Insular per tractar els aspectes que afecten al sector rural en la propera revisió de el Pla Territorial de Insular.

A la trobada, a la qual van assistir també les directores insulars de Territori i d’Economia, es van exposar tots aquells aspectes que més preocupen al sector agrari i que permetin la supervivència de l’activitat en el territori insular.

Qüestions com les infraestructures per a l’aprofitament d’aigua per al sector primari, la possibilitat de permetre el reg de suport per a nous cultius com la vinya i l’olivera, i les activitats complementàries de caràcter turístic al camp, van ser àmpliament tractades.

Preocupació compartida d’AGRAME amb els representants del Consell Insular va ser la necessitat que la nova normativa urbanística possibiliti econòmicament el manteniment de la tasca agrària, amb les seves activitats complementàries, i que els agricultors puguin seguir residint a les explotacions.

Per la seva banda, el conseller es va mostrar receptiu a moltes de les propostes de el sector. Comprometent-se a gestionar el seu encaix en les normes urbanístiques que regulen el sector, com són la Llei de Sòl Rústic de les Balears o bé la Llei Agrària de la Comunitat Autònoma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.