Diumenge, excursió per conèixer plantes: Els boscos en miniatura del barranc d’Algendar

Aquest diumenge 16 de febrer, el grup de botànica del GOB Menorca ha organitzat una excursió per conèixer les plantes del grup dels briòfits, és a dir els verdets, molses i hepàtiques. Aquestes petites i primitives plantes terrestres creen veritables boscos en miniatura a ambients frescos i ombrívols del barranc d’Algendar. Només amb l’ajuda d’una lupa descobrirem una nova dimensió de la gran diversitat botànica de Menorca. L’excursió és pública i gratuïta. El punt de trobada és a les 9 h a l’aparcament del cementeri de Ferreries. S’espera acabar cap a les 13:30 h.

Amb el nom de briòfits els botànics anomenen el grup molt primitiu de petites plantes terrestres, que tenen encara una estructura molt simple comparades amb les plantes amb flors. Estan molt lligades a la humitat ambiental per poder viure i sobretot per poder reproduir-se. A Menorca, els barrancs ofereixen espais molt adequats per aquestes plantetes, on hi creen comunitats atapeïdes cobrint parets i talussos,  que mirades de prop són veritables boscos en miniatura. En aquests bosquets hi habiten animalons diminuts, i altres organismes com fongs o petites falgueres.

La dificultat del recorregut és mitjana-baixa. Es recomana que si teniu una lupa, la dugueu. Si no, en tindrem a disposició. Convidam a tothom a descobrir aquesta dimensió poc coneguda i estudiada de la flora de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.