El Consell Insular organitza una jornada sobre astroturisme dirigida al sector empresarial de l’illa La jornada comptarà amb empreses ja consolidades en el turisme astronòmic d'altres indrets amb la finalitat de mostrar als empresaris de l'illa com la qualitat del cel nocturn de Menorca es pot convertir en una oportunitat de negoci

Foto: Antoni Cladera

Pocs mesos després de la II Trobada Internacional Starlight d’Astroturisme que va tenir lloc al Llatzeret amb l’assistència de nombrosos experts internacionals del sector, el Departament de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca organitza una jornada dedicada especialment al sector empresarial de l’illa el pròxim dimarts 18 de febrer. L’objectiu principal és impulsar productes turístics entorn del cel nocturn de Menorca tenint en compte la doble declaració de Menorca com a Reserva i Destí Turístic Starlight.

La jornada tindrà lloc a la Sala de Plens del Consell Insular de 9 a 13 h i comptarà amb la Directora de la Fundació Starlight, Antonia Varela i amb experts i empresaris d’altres destinacions que també disposen de la certificació Starlight i que ja s’han consolidat en el sector de l’astroturisme. Els assistents podran conèixer experiències i productes vinculats al turisme de les estrelles que s’estan duent a terme a altres indrets del territori espanyol. 

És el cas del hosting de telescopis “Entre Encinas y Estrellas (E-eye)” d’Extremadura, el primer complex astronòmic d’observatoris hosting d’Europa on els clients poden controlar els telescopis remotament des de qualsevol lloc del món. E-eye és a més un allotjament d’agroturisme on també s’hi realitzen activitats relacionades amb l’observació del cel nocturn. Un altre exemple que es presentarà és el projecte “AstroÁndalus”, una assessoria sobre contaminació lumínica que en poc temps ha reorientat la seva oferta a activitats, viatges i paquets turístics sobre observació del cel.

Com a ponent també hi assistirà Maribel Aguilar, guia i auditora d’astroturisme, gran coneixedora del cel nocturn de Menorca i encarregada de realitzar les auditories sobre la qualitat del nostre cel nocturn durant el procés de certificació de Menorca com a Destí i Reserva Starlight. Aguilar explicarà com a Terol, la seva província, s’aprofita el cel nocturn com a recurs estratègic per al desenvolupament rural i econòmic i com extrapolar-ho a Menorca i, alhora, crear sinergies entre Menorca i Terol.

D’aquesta manera i a través d’aquests casos reals, es pretén impulsar aquest tipus de productes turístics relacionats amb les estrelles a Menorca; rutes nocturnes per Camí de Cavalls per observar el cel nocturn o visites guiades als jaciments talaiòtics per conèixer com veien el cel els primers pobladors de l’illa, són alguns exemples. Així, es pretén demostrar com aquests serveis, experiències i productes d’astroturisme suposen noves oportunitats de negoci per al sector turístic de Menorca i alhora presenten la possibilitat de desestacionalitzar el turisme a l’illa.

Es tracta d’una jornada dirigida al sector empresarial però oberta a tothom que hi estigui interessat. Per a inscriure’s cal trucar al 971.35.59.93 o enviar un correu electrònic a menorca.biosfera@gmail.com.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *