Actes 8 Març

Semsum 2, l’esperit de la Marina Alta Un blanc amb un cupatge de Macabeu, Vinalopó i Moscatell

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam l’anyada de 2018 de Semsum 2, un vi blanc jove de la DO Vinos de Alicante, elaborat a les Bodegues Casa Corredor  i que pertany al grup MGWines. El seu cupatge de Macabeu, Vinalopó i Moscatell ens sorprèn gratament i és el fidel reflex dels vins de la Marina Alta

Destaca la seva botella blava amb la imatge en blanc de l’ull de peix, antic talismà dels pescadors de la Mediterrània, que portaven pintat a les proes de les embarcacions i els hi garantia la trobada dels bancs de peixos.

NOTA DE TAST

Aspecte: Color groc pàl·lid, brillant i net.

Nas: Afruitat amb notes de cítrics i fruita tropical, a més de records de flors blanques

Boca:  Entrada fresca i sedosa. Equilibrat i amb un llarg final de delicades fruites tropicals com la pinya madura, el mango i el litchi.

MARIDATGE

Fideus arrossetjats. Foto: Bep Al·lès©

Com a vi Alacantí i blanc marida amb els arrossos i fideuades on el peix i el marisc en son els vertaders protagonistes.

Arròs amb pop. Foto: Bep Al·lès©

Arròs a banda, paella de marisc, paella de gambes i cloïsses, fideuades de peix i marisc, arrossos caldosos…

Gambes vermelles de Ciutadella a la planxa. Cafè Balear. Foto: ©Bep Al·lès

Maridarà a la perfecció amb un altre dels grans productes mariners d’Alacant, la gamba vermella de Dènia, que en el nostre cas apostarem pel producte local de la nostra illa i acompanyarà una caldera de gamba vermella de Ciutadella, unes gambes vermelles que podem fer fregides, a la graella o a la planxa, com també al forn amb patates.

Pop al forn amb patates a la menorquina o perol de pop. Foto: ©Bep Al·lès

Plats de peixos al forn com una morruda o una càntara, a més de les orades i llobarros a la sal. Pop al forn amb patates, pop a la gallega, sípia a la planxa amb all i julivert o fregida.

Poke Bolw de salmó a Makitake Maó. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per acompanyar plats de sushi o poke bolws de salmó, cebiches i tiraditos de llobarro, a més de cuina oriental a plats amb un toc de curri.

Calamars a la romana del Restaurant Es Garbell a Sa Caleta den Gorrias. Foto: ©Bep Al·lès

També és un vi que ens anirà bé com aperitiu a l’hora de fer el vermut tot acompanyant uns calamars a la romana, uns musclos al vapor o a la marinera, com també unes escopinyes de gallet al vapor o a la planxa, unes cloïsses amb salsa verda o unes navalles a la planxa.

Raors fregits. Foto:©Bep Al·lès

Una bona opció és acompanyar els nostres peixos fregits, des d’uns serrans o unes vaques, a uns raors, espets, rotges, esparralls, variades, donzelles, mòlleres i molls de roca.

Si voleu saber més d’aquest vi Mediterrani, arrosser i company de peixos tan fregits, a la graella com al forn, podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.