Afers Socials i Esports inicia un procediment sancionador per insults i amenaces a un periodista durant un partit de futbol Els fets passaren el novembre 2019 a un partit entre el Platges de Calvià i el CD Calvià de la categoria Lliga Nacional Juvenil

La conselleria d’Afers Socials i Esports ha iniciat el procediment sancionador per insults i amenaces a un periodista en el Poliesportiu de Magaluf, a Calvià. Segons les diligències policials instruïdes per la caserna de la Guàrdia Civil de Calvià, els fets haurien passat el 10 de novembre durant el partit de futbol que enfrontava el Platges de Calvià i el CD Calvià de la categoria Lliga Nacional Juvenil. Durant el partit, el denunciat hauria insultat i amenaçat a un periodista que es trobava en el terreny de lloc cridant-li “te rompré la càmera a la cara fill de puta”.

L’esmentada infracció es considera lleu en matèria administrativa esportiva pel que la Llei Balear de l’esport contempla que pot tenir una sanció d’entre 60 i 601€ de multa. Afers Socials i Esports, després d’analitzar els fets remesos per Delegació de Govern, ha marcat que l’import provisional de la sanció sigui de 360€.

Una vegada resolt l’expedient i se n’ha notificat la resolució corresponent, el denunciat pot reconèixer la seva responsabilitat i fer un pagament voluntari.

Val a dir que al 2019 la Conselleria d’Afers Socials i Esports va rebre 9 expedients per infraccions esportives. D’aquests ja se n’han resolt 4 amb sanció econòmica, 4 més s’estan tramitant en aquests moments i un s’ha arxivat.

Amb aquest procediment sancionador la Conselleria d’Afers Socials i Esports pretén reduir els comportaments antiesportius que es poden produir a les grades durant els esdeveniments esportius. Aquestes accions van en la línia de treball realitzada l’anterior legislatura amb el programa Posam valors a l’esport i l’activació de la Comissió contra la Violència a l’Esport a les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *