Negueruela obre contactes amb els principals mercats emissors per a exposar els detalls de la llei contra el turisme d’excessos El conseller es reuneix amb l'ambaixador d'Alemanya per a explicar-li la norma i demà mantindrà trobades a Londres amb diversos TTOO, mitjans especialitzats i el Foreign Office

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball ha iniciat els seus contactes en l’exterior amb els principals mercats emissors de turistes cap a les Illes Balears, per a donar a conèixer i explicar els detalls de la llei contra el turisme d’excessos per a la millora de la qualitat a les zones turístiques, recentment aprovada pel Parlament.

D’aquesta forma, el conseller Iago Negueruela, acompanyat per la Directora General de Turisme, Rosana Morillo, ha mantingut aquest matí una reunió amb l’ambaixador d’Alemanya a Espanya, Wolfgang Dold, per a donar a conèixer i explicar els detalls de la nova llei aprovada pel Parlament de Balears contra el turisme d’excessos.

A la trobada han assistit també diversos representants hotelers de les Illes i tant Negueruela com Morillo han donat resposta als assistents sobre tots els dubtes sorgits després de la publicació de la nova norma.

Negueruela ha realitzat una “valoració molt positiva perquè l’ambaixador alemany hagi realitzat una visita de dos dies a les nostres Illes” per mantenir un contacte de primera mà amb les autoritats i principals sectors econòmics turístics. En aquesta reunió se li ha traslladat a l’ambaixador que les Illes Balears han apostat per ser una destinació sostenible i “fer de la protecció del nostre territori una bandera” que, segons Negueruela, serà “una de les principals apostes d’aquests pròxims anys”.

Així mateix, el conseller ha expressat que l’ambaixador Dold ha mostrat “una gran receptivitat” per aquesta mena de polítiques, de sostenibilitat i transició ecològica. També ha mostrat el seu suport a determinades mesures de la llei balear, que planteja accions “quirúrgiques”.

Reunió a Londres amb el Foreign Office

Paral·lelament, tant el conseller com la directora general, es desplaçaran aquesta tarda a Londres per a mantenir demà diverses trobades en la capital britànica amb touroperadors i mitjans especialitzats amb l’objectiu d’aprofundir encara més en el coneixement de la norma.

Negueruela participarà demà al matí en una taula rodona amb ABTA (Patronal d’agències de viatges i touroperadors britànics) en la qual estaran presents també membres de TUI, Jet2 o British Airways. Entre els mitjans que han confirmat la seva assistència es troben els periòdics The Guardian, The Mirror, The Sun i les revistes especialitzades Travel Weekly o TTG.

Després de la taula rodona, la delegació balear es desplaçarà a dependències del Foreign Office (Ministeri d’afers exteriors britànic) on mantindran una trobada amb Paul Bute, Cap d’Estratègia del Foreign Office.

Segons ha expressat Iago Negueruela, el desplaçament al Regne Unit permetrà “poder explicar en origen quins són els efectes de la normativa” i poder “agrair especialment a l’Ambaixada britànica a Espanya i al cònsol general encarregat de la zona de Balears, que hagi valorat la importància de mantenir una trobada amb el Foreign Office, i poder establir comunicacions conjuntes en un tema que és una prioritat per als dos governs”.

Bé de Menorca, ara i sempre producte local

Pomada Xoriguer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *