El col·legi de Calós amb el compromís sense plàstic

El Col·legi de Sant Francesc de Sales de Ciutadella, ha firmat el conveni amb el qual es compromet a no emprar vaixelles de plàstic d’un sol ús a les festes i celebracions que organitzi el centre.

El #Compromís2020SensePlàstic, és una campanya engegada pel GOB que buscar reduir o eliminar tots aquells objectes de plàstic prescindible de la societat menorquina. I és que està comprovat que molts d’aquests objectes d’un sol ús acaben a la mar on amb el pas del temps s’aniran rompent en trossos cada cop més petits i seran ingerits per diversos organismes marins, entrant així a la cadena tròfica.

Un estudi dut a terme per l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) a partir de mostres de peixos recollits a diferents zones costaneres de balears, determina que un de cada sis peixos comercials que habita a les aigües de les Illes Balears conté microplàstics en el seu estómac. La tonyina i el bonítol són algunes de les espècies que més microplàstics contenen al seu interior.

Si volem aturar l’arribada massiva de residus plàstics a la natura, hem de prendre consciència i començar a eliminar tots aquells objectes d’un sol ús que són innecessaris o que tenen alternatives molt més respectuoses amb el medi ambient. Una bona manera d’aconseguir això, és substituir el plàstic d’un sol ús per alternatives reutilitzables o en el seu defecte per alternatives fetes amb materials biodegradables.

A partir d’un acord amb la Fundació per a la Preservació de Menorca i la Fundació Marilles, el GOB està servint vaixella biodegradable a aquells centres educatius que s’apuntin a fer el canvi a les seves festes. Es tracta de materials elaborats amb cel·lulosa provinent de la part vegetal que no s’empra de la canya de sucre, i també de cartró i fusta. Aquí trobareu un llistat de comerços que venen aquest tipus de vaixella a Menorca.

Animem així mateix a aquelles escoles que ja hagin fet el canvi, a adherir-se al compromís per unir forces envers aquesta problemàtica que afecta de manera global.

Aquí podeu trobar la relació de centres educatius que s’estan sumant al compromís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.