L’esquerra rebutja la proposta de l’PP perquè els fons de l’ecotaxa es destinin prioritàriament a medi ambient i turisme sostenible

Els partits d’esquerra que donen suport al Govern, han rebutjat aquest matí, a la comissió de Turisme i Treball del Parlament, la Proposició No de Llei de el Grup Parlamentari Popular en què s’instava al Govern balear a que el recaptat per l’Impost de Turisme sostenible es dediqui, de manera prioritària a projectes de millora mediambiental i de turisme sostenible, així com a l’impuls d’un Pla d’infraestructures hidràuliques.

En concret, el PP demanava que, des de la seva presència als òrgans de la Comissió per a l’Impuls del Turisme sostenible i mitjançant els acords i consens necessari amb tots els seus membres, s’ impulsi un Pla anual per al 2020 on la prioritat clara siguin els projectes destinats a la millora de l’entorn i el turisme sostenible i molt específicament dirigit a implementar un Pla d’infraestructures hidràuliques i especialment en matèria de sanejament i depuració d’aigües. Aquest Pla constituirà un afegit a les infraestructures que, en l’àmbit de l’cicle de l’aigua, ja té previst fer la conselleria de Medi ambient i territori.

La proposta dels populars també instava al Govern balear a estudiar la modificació del sistema de distribució dels ingressos obtinguts amb l’Impost Sostenible, consensuant altres criteris de repartiment conjuntament amb agents econòmics i socials, així com administracions i entitats implicades ia definir en el termini més breu possible, i abans del mes de maig, les línies del punt 91 dels Acords de Governabilitat del Pacte PSIB-PSOE, Podem, Més, que recull, “estudiarem la revisió de les finalitats de l’impost de Turisme Sostenible”. Sobre aquest últim aspecte, la diputada Salomé Cabrera, ha demanat a aquests partits que aclareixin “amb la màxima celeritat” en què consisteix la revisió.

En aquest sentit, la diputada del PP ha lamentat que els partits d’esquerra hagin rebutjat “una proposta positiva per a les Balears” i ha criticat que els de l’ecotaxa el 2019, hagin estat destinats, majoritàriament, a projectes que res tenen a veure amb millores mediambientals o turístiques, “menyspreant així als ajuntaments i pervertint la finalitat de l’impost que no hauria de servir per tapar els forats pressupostaris del Govern”.

“Més enllà de la insatisfacció que el repartiment dels fons de l’ecotaxa ha provocat als ajuntaments de les Balears per la falta de transparència i consens, el que és evident, és que un dels greus problemes que patim a les illes són les mancances en les infraestructures referents a el cicle de l’aigua, en concret sanejament i depuració, cosa que, lamentablement, no sembla ser una prioritat per al Govern d’Armengol “, ha dit Cabrera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.