MxMe exigeix al Ministeri que tengui en compte els preus abusius abans de renunciar a l’OSP entre Menorca i Barcelona  Els menorquinistes consideren que la carta enviada per Madrid és paternalista i no té en compte la valoració del problema que fan  les autoritats illenques

Més per Menorca exigeix al Govern espanyol que tingui en compte els preus abusius que apliquen les companyies aèries abans de renunciar a l’OSP entre Menorca i Barcelona.

En aquest sentit, el diputat Josep Castells ha recordat que els estudiants tenen dificultats per tornar a Menorca en èpoques de vacances escolars per culpa de la pujada de les tarifes aèries i que aquests increments també afecten els turistes que visiten Menorca. «Els residents volam, de vegades, a un preu raonable a canvi que els no residents –molts d’ells, familiars de menorquins– viatgin a preus astronòmics», ha afirmat Castells.

«Són dos problemes que es resoldrien amb l’OSP perquè s’establiria una tarifa màxima», ha dit el diputat. 

A més, Castells ha afirmat que la negació de l’OSP una decisió política que no es pot prendre «sense explicar quins criteris i barems s’han emprat». 

Castells també ha assegurat que Madrid tampoc no té en compte «el punt de vista de les autoritats balears que són les que realment coneixen la realitat i necessitats de les Illes».

Al respecte, val a dir  que el Parlament va aprovar per unanimitat, a principis de febrer, una proposta de Més per Menorca que instava el Govern a concentrar tots els esforços  amb la negociació amb l’Estat i la Comissió Europea en la direcció d’aconseguir una OSP entre Menorca i Barcelona. 

De fet, la demanda d’una Obligació de Servei Públic s’ha anat intensificant els darrers anys i han sorgit plataformes ciutadanes com ‘El transport aeri ofega Menorca’, ja que el 55% del volum de passatgers de Menorca té com a destinació l’aeroport de la capital catalana.

Per tot plegat, Més per Menorca ha demanat als diputats d’Esquerra Republicana a Madrid que demanin els informes d’aquesta monitorització per conèixer en quines dades es basa el ministeri espanyol per fer aquesta valoració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.