98 professionals sanitaris i d’emergències de Menorca han participat en un curs de formació

Un total de 98 professionals sanitaris i d’emergències de Menorca han participat en un curs de formació per aprendre a gestionar i actuar davant un incident de múltiples víctimes (IMV) de manera coordinada amb tots els equips que es mobilitzen en aquests casos i atendre el major número de víctimes de la manera més ràpida i efectiva possible. Impartit per tres professionals del Servei 061 de Mallorca, al curs hi han assistit professionals i tècnics del Servei Atenció Mèdica Urgent del 061 i dels Serveis d’Urgències d’Atenció Primària que fan atenció domiciliària i, per tant, actuen fora dels centres de salut.

Amb aquest curs, els participants han après els principis bàsics d’aquests tipus d’intervencions; com actua la gerència del 061; com s’ha de fer el triatge “in situ” dels ferits; i a conèixer tot el material i recursos que estan a l’abast a Menorca i que es mobilitzarien cas d’un IMV, un accident d’autobús, avió, vaixell o un incendi que registrés un mínim de 6 ferits o de 3 ferits greus. Les sessions s’han fet a la sala de docència de l’Hospital Mateu Orfila i han combinat teòrica amb exercicis de simulació per traslladar els coneixements al terreny pràctic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *