Cs Balears demana la compareixença del conseller de Medi Ambient i Territori per la possible afectació de la Zona Econòmica Exclusiva de Cabrera per Algèria

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) Balears ha registrat la sol·licitud de compareixença urgent del conseller de Medi Ambient i Ordenació Territorial, Miquel Mir, perquè informi sobre l’extensió, de forma unilateral, per Algèria de la seva Zona Econòmica Exclusiva ocupant zones marítimes del Parc Nacional de Cabrera i les solucions i accions que es donaran i dur a terme per solucionar la situació generada.

Davant les últimes informacions que s’han donat a conèixer sobre el tema en els mitjans de comunicació, des Cs considerem molt necessari que el conseller expliqui per què no s’ha fet res des d’abril de 2018 quan el Govern algerià va adoptar un decret pel qual ampliava l’abast de la seva Zona Econòmica Exclusiva.

Així mateix, Ciutadans demanen conèixer si el Govern balear s’ha posat en contacte amb els serveis jurídics de govern Espanyol per aclarir quines mesures van a adoptar.

Finalment, des de la formació taronja volen recordar que fa uns mesos van demanar al conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, sobre l’extensió del parc de Cabrera i la disputa que hi ha entre el Govern i el Govern central sobre les zones esteses. A aquest tema se li ha sumat un altre problema, pel que des de Cs volem que els governs assumeixin les seves responsabilitats i solucionin la situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.