El cupó de l’ONCE puja a l’escena de al Teatre Principal de Maó en el sorteig de l’1 de març

L’ONCE puja a l’escena de al Teatre Principal de Maó, on el protagonista del cupó corresponent a diumenge, 1 de març, inclòs en la sèrie ‘Ciutats a escena’, serà el Teatre Principal de Maó on cinc milions i mig de cupons difondran aquest espai escènic.
José Vilaseca, Delegat Territorial de l’ONCE a les Illes Balears, Héctor Pons, Alcalde de Maó i president de la Fundació Teatre Principal de Maó, Angela Vallès, Gerent de Teatre de Maó i Conxa Juanola, Regidora de Cultura i vicepresidenta de la Fundació de Teatre principal de Maó han presentat aquest cupó.
El Teatre Principal de Maó és el teatre d’òpera més antic d’Espanya. És de propietat municipal, i es va construir en l’any 1829 per l’arquitecte italià Giovanni Palagi. Per a la seva construcció es van aprofitar les restes de la muralla que envoltava la ciutat de Maó.
El seu estil és el de el clàssic teatre italià, en forma de ferradura. Amb els anys ha experimentat reformes. L’última és de l’any 2001, amb la qual es va realitzar una rehabilitació total, per adaptar el teatre a les necessitats actuals.
Al llarg de la seva història, al Teatre Principal de Maó ha tingut tres telons de boca. El de la seva inauguració, amb una representació d’Aurora; el segon, anomenat ‘de les cortines vermelles’, també dels seus primers, representa un grup de tres figures femenines que encarnen la comèdia, la tragèdia i la dansa, emmarcades per uns cortinatges vermells. El tercer dels telons, que es realitza amb motiu de la visita de la reina Isabel II a Menorca, l’any 1860, representa l’Espanya coronada de llorer, enmig de les columnes que formen les seves armes; algunes arquitectures completen el conjunt, que va emmarcat per uns cortinatges verds.
Amb motiu de les obres de rehabilitació, es va projectar instal·lar una escultura com a extensió de les arts cap al carrer. Es va triar la musa “Talia”, creada per l’artista ciutadellenc Matías Quetglas, representant la comèdia, una figura femenina, una mica andrògina, en bronze, de tres metres d’altura, situada on finalitza la façana antiga i comença la prolongació de la façana de nova creació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.