Fundació Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) reb 1,3 milions d’euros

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha autoritzat el pagament anticipat de la subvenció nominativa per un valor d’1,3 milions d’euros que s’atorga a la Fundació Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) anualment per atendre les despeses derivades de la seva activitat. L’aportació econòmica de 2020 suposa un increment del 8 % respecte a l’any anterior.

La subvenció nominativa, recollida en els pressuposts generals de les Illes Balears per a l’any 2020, permetrà dur a terme activitats, pròpies d’aquest organisme de mediació, de solució de conflictes laborals individuals, col·lectius o plurals en substitució de la instància administrativa i com a actuació prèvia a la via judicial, de manera que concorren raons d’interès públic per assignar els recursos.

Aquest ajut es pagarà en dotze mensualitats, la primera per un import de 210.000 € i la resta per 90.000 €.

L’actuació del TAMIB és preceptiva com a òrgan de conciliació prèvia en els conflictes individuals i col·lectius que se suscitin entre els empresaris i els treballadors o les organitzacions respectives, en substitució de la instància administrativa, segons el II Acord interprofessional sobre la renovació del Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.